• Svečanim programom u centru grada završena 48. „Pesnička štafeta“

    Svečanim programom na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, danas je završena 48. „Pesnička štafeta“, tradicionalna manifestacija za decu.   Zahvaljujući odličnoj saradnji zrenjaninske biblioteke sa direktorima škola i prosvetnim radnicima, u periodu od 9. do 20. maja su realizovani susreti dece i gostujućeg književnika Uglješe Šajtinca u svih 60 škola učesnica.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Svečanim programom u centru grada završena 48. „Pesnička štafeta“

    Svečanim programom na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, danas je završena 48. „Pesnička štafeta“, tradicionalna manifestacija za decu.

     

    Zahvaljujući odličnoj saradnji zrenjaninske biblioteke sa direktorima škola i prosvetnim radnicima, u periodu od 9. do 20. maja su realizovani susreti dece i gostujućeg književnika Uglješe Šajtinca u svih 60 škola učesnica.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Osvojene četiri nagrade: Predstava „Dečak i mesec“ pobrala simpatije žirija

     

    Uglješa Šajtinac i bibliotekari Gradske narodne biblioteke deset dana su putovali, družili se i razgovarali sa osnovcima. Gostujući književnik imao je prilike i da čuje pesme koje su napisali povodom ovogodišnje manifestacije i da uživa u brojnim programima dobrodošlice koje su mu učenici pripremili.

     

    Više od 2.000 pesama napisano je povodom ovogodišnje manifestacije. U uži izbor ušlo je 200 pesama, a na završnoj svečanosti nagrađeno je najzanimljivijih 12 radova.

     

    pesnička štafeta

     

    Nagrađeno ukupno 12 učenika

     

    Dodeljeno je šest nagrada za učenike nižih i isto toliko za učenike viših razreda osnovnih škola.

     

    U kategoriji učenika nižih razreda (od I do IV), prvu nagradu je osvojila Vanja Pandurov iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Konaka, drugu Đorđe Subu iz OŠ „Dr Aleksandar Sabovljev“ iz Ečke i Lana Curaković iz OŠ „1. oktobar“ iz Botoša, a treću nagradu Miroslav Romoda iz OŠ „Svetozar Miletić“ iz Loka, Nikolija Imbronjev iz OŠ „Dr Boško Vrebalov“ iz Melenaca i Lazar Radičev iz OŠ „Đura Jakšić“ iz Zrenjanina.

     

    Prvu nagradu za učenike viših razreda (od V do VIII) osvojila je Anica Grbić iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina.

     

    Drugu nagradu osvojili su Uroš Bucalo iz OŠ „Slavko Rodić“ iz Krajišnika i Sanja Sojak iz OŠ „Bratstvo jedinstvo“ iz Belog Blata, a treću Nemanja Zahiri iz ОŠ „1. oktobar“ iz Bašaida, Anđelija Zubac iz OŠ „Stevan Aleksić“ iz Jaše Tomića i Boris Simić iz OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Srpskog Itebeja.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Pesnička štafeta“ je manifestacija od značaja za Grad Zrenjanin. Ove godine je realizovana uz podršku Grada Zrenjanina, Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i kompanije „Gomex“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura