• Svečanim programom u centru grada završena 47. „Pesnička štafeta“

    Svečanim programom na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjnin“ danas je završena 47. „Pesnička štafeta“.   Na završnoj svečanosti je predstavljeno 12 nagrađenih pesama i uručene su nagrade njihovim autorima, učenicima osnovnih škola.   Prvu nagradu u kategoriji učenika nižih razreda (od I do IV) osvojio je Dušan Antić (OŠ „Petar Petrović Njegoš“, Zrenjanin). […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Svečanim programom u centru grada završena 47. „Pesnička štafeta“

    Svečanim programom na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjnin“ danas je završena 47. „Pesnička štafeta“.

     

    Na završnoj svečanosti je predstavljeno 12 nagrađenih pesama i uručene su nagrade njihovim autorima, učenicima osnovnih škola.

     

    Prvu nagradu u kategoriji učenika nižih razreda (od I do IV) osvojio je Dušan Antić (OŠ „Petar Petrović Njegoš“, Zrenjanin). Drugo mesto dele Angela Milošević (OŠ „Aleksa Šantić“, Sečanj) i Vukašin Milošević (OŠ „Đura Jakšić“, Međa). Treće mesto osvojili su Katarina Stojanov (OŠ „Vuk Кaradžić“, Zrenjanin), Eljbedin Muja (OŠ „Adi Endre“, Torda) i Aleksej Nemešić (OŠ „Đura Jakšić“, Perlez).

     

    PROČITAJTE JOŠ: Gradskom dečjem horu specijalna nagrada na festivalu u Beogradu

     

    Prvu nagradu u kategoriji učenika viših razreda (od V do VIII) osvojila je Anđela Đerđov (OŠ „Stanko Krstin“, Radojevo). Drugo mesto dele Sanja Pešut (OŠ „Aleksa Šantić“, Sečanj) i Milica Šujica (OŠ „Petar Kočić“, Čestereg). Treće mesto dele Nina Filipović (OŠ „Mladost“, Tomaševac), Anja Stjepanović (OŠ „ Branko Ćopić“, Lukićevo) i Predrag Glušac (OŠ „Nikola Tesla“, Banatsko Кarađorđevo).

     

    Ove godine gostujuća književnica bila je Nikoleta Novak. Njoj je, povodom 47. po redu manifestacije „Pesnička štafeta“, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ objavila roman „Zvali su me…“.

     

    Ona je kazala da je počastvovana što je imala priliku da vodi „Pesničku štafetu“, uz sva velika književna imena tokom njenog trajanja.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Zaista je u pitanju doživljaj, videti svu tu decu, mesta, ljude, prirodu… Za mene je to bilo potpuno neočekivano i nemam prave reči hvale zbog toga što sam imala privilegiju da se sa svima družim. Deca su sjajna, toliko su se potrudila i napisala pesama, da smo imali muku da odaberemo finaliste – rekla je Nikoleta Novak.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura