• Gradskom dečjem horu specijalna nagrada na festivalu u Beogradu

    Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina je osvojio specijalnu nagradu za najbolje izvođenje umetničke kompozicije, na ovogodišnjem festivalu horova dece i mladih „Fedeho“.   Festival je održan 28. i 29. maja u Beogradu.   PROČITAJTE JOŠ: “Festival na trgu” u znak sećanja na slavnog dirigenta Slobodana Bursaća   Gradski dečji hor je izveo kompoziciju „Kancona“, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Gradskom dečjem horu specijalna nagrada na festivalu u Beogradu

    Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina je osvojio specijalnu nagradu za najbolje izvođenje umetničke kompozicije, na ovogodišnjem festivalu horova dece i mladih „Fedeho“.

     

    Festival je održan 28. i 29. maja u Beogradu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: “Festival na trgu” u znak sećanja na slavnog dirigenta Slobodana Bursaća

     

    Gradski dečji hor je izveo kompoziciju „Kancona“, naše savremene i istaknute kompozitorke Vere Milanković.

     

    – To nas je posebno istaklo, i to najviše po izrazu, senzibilnosti i muzikalnosti kojima odiše celokupni opus muzike 20. veka ove izuzetno nadarene kompozitorke. „Kancona“ je kompozicija pisana za klavir i dečiji hor, tako da je uloga korepetitorke Tine Nikolovski i te kako značajna i važna. Zajedničko izvođenje hora i klaviristkinje opet je dostiglo zavidan umetnički nivo. To je dobilo i potvrdu kroz ovogodišnje priznanje na festivalu – kazala je ovim povodom dirigentkinja Senka Milisavljević.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    gradski dečji hor

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin