• Srednjoškolci iz Zrenjanina nastupili na Omladinskom horskom festivalu

    Članovi Omladinskog mešovitog hora Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina nastupili su na četvrtom Omladinskom horskom festivalu, koji je održan prošlog vikenda u Novom Sadu.   Mladi zrenjaninski pevači su na ovom festivalu učestvovali sa svojom dirigentkinjom Zoricom Kozlovački.   PROČITAJTE JOŠ: Foto safari: Na Trgu slobode postavljena zanimljiva izložba fotografija   Omladinski horski festival […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Srednjoškolci iz Zrenjanina nastupili na Omladinskom horskom festivalu

    Članovi Omladinskog mešovitog hora Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina nastupili su na četvrtom Omladinskom horskom festivalu, koji je održan prošlog vikenda u Novom Sadu.

     

    Mladi zrenjaninski pevači su na ovom festivalu učestvovali sa svojom dirigentkinjom Zoricom Kozlovački.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Foto safari: Na Trgu slobode postavljena zanimljiva izložba fotografija

     

    Omladinski horski festival organizuje Srpska horska asocijacija. Njegov cilj je promocija horskog pevanja među mladima, bez obzira na njihovo muzičko i pevačko predznanje i iskustvo.

     

    – Ovaj festival ima jedinstvenu koncepciju koja se naziva „Open singing“. Naime, svi učesnici na probama i završnom koncertu pevaju zajedno, često i sa publikom, udruženi u jednoj emociji i energiji. Ovo je bilo dragoceno iskustvo za pevače našeg hora. Družili su se sa svojim vršnjacima iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, Beograda, Subotice, Aleksinca, Požarevca i Кragujevca. Zajedno su stvarali muziku i uživali u zaista magičnoj moći zajedničkog pevanja u akustičnom ambijentu novosadske Sinagoge – ističe Zorica Kozlovački.

     

    zrenjaninci na omladinskom horskom festivalu

     

    Izvedena su dela različitih muzičkih žanrova, kao što su kanoni, klasične kompozicije, afričke pesme i numere zasnovane na narodnoj tradiciji. Obeležena je i 230. godišnjica smrti kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta izvođenjem njegovog kanona „V’amo di core“.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Osim što su učestvovali na festivalu, mladi pevači su bili gosti Srpskog narodnog pozorišta, na generalnoj probi baleta „Ohridska legenda“. Imali su i priliku da posete novoizgrađenu modernu muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura