• SNP predstavlja prvi ikada zabeležen međunarodni online koncert!

    #DistanTogether je prvi ikada zabeležen međunarodni onlajn koncert koji će se održati u subotu, 11. aprila, u 20.30 časova, na YouTube kanalu Srpskog narodnog pozorišta (SNP).   Učestvuju četiri države, tri orkestra i tri hora. Pod dirigentskom palicom italijanskog dirigenta Andree Solinasa, muzičari će izvesti Betovenovu „Odu radosti“, u čast 250 godina od rođenja ovog slavnog kompozitora.   Nastupiće […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SNP predstavlja prvi ikada zabeležen međunarodni online koncert!

    #DistanTogether je prvi ikada zabeležen međunarodni onlajn koncert koji će se održati u subotu, 11. aprila, u 20.30 časova, na YouTube kanalu Srpskog narodnog pozorišta (SNP).

     

    Učestvuju četiri države, tri orkestra i tri hora. Pod dirigentskom palicom italijanskog dirigenta Andree Solinasa, muzičari će izvesti Betovenovu „Odu radosti“, u čast 250 godina od rođenja ovog slavnog kompozitora.

     

    Nastupiće Benevento filharmonija iz Italije, Samsun Devlet opera i balet iz Turske, hor iz Kine, kao i inicijatori – članovi orkestra i hora Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Gotovo 60 umetnika nastupiće zajedno, ali iz svojih domova.

     

    Pročitajte još: VIRTUELNI HOR PANNONICA: 35 pevača poslalo snažnu muzičku poruku

     

    SNP, nakon zatvaranja sala kao posledice pandemije, pronašlo je način da ostane uz svoju publiku. Našlo je i način da pruži podršku drugim narodima, medicinskim radnicima i svima onima koji su nekoga izgubili ili se bore za život i dalje. Numera „Bella ciao“, u aranžmanu Konstantina Blagojevića i uz maestra Andreu Solinasa, neočekivano je obišla svet.

     

    Nebrojene pozitivne reakcije, ali i molbe za saradnju i čak naručivanje numera, kako kažu u Operi Srpskog narodnog pozorišta, podstakli su ih da i ovog puta odu korak. Zapravo, da načine astronomski korak! Naime, tri orkestra – iz Srbije, Italije i Turske, zajedno sa horom iz naše zemlje, Turske i Kine, održaće online koncert. Zajedno, ali od kuće.

     

    Andrea Solinas: Ponovo otkrivamo vrednost umetnosti

     

    – Niko od nas nije ovako nešto doživeo ranije. U ovom trenutku tišine, verujem da ponovo otkrivamo vrednost umetnosti, od literature do slikarstva i muzike. Muzeji se otvaraju digitalno, lakše su nam dostupne biblioteke. Pozorišta stavljaju svoje predstave onine. Sada koristimo tehnologiju u našu korist kako bismo doprli do svih onih koji se osećaju sami. Istovremeno pružamo podršku onima koji su radili za nas – objašnjava dirigent iz Italije, maestro Andrea Solinas.

     

    Online streaming koncerta moći ćete da pogledate u subotu, 11. aprila, u 20.30 časova, na YouTube kanalu Srpskog narodnog pozorišta. Isti link biće direktno emitovan u sve četiri države.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura