• VIRTUELNI HOR PANNONICA: 35 pevača poslalo snažnu muzičku poruku

    Mešoviti hor „Pannonica“, koji je osnovan 1. aprila 2015, ovih dana proslavlja svoj prvi jubilej – pet godina uspešnog postojanja.   Iako su imali velike planove za proslavu rođendana, usled situacije u kojoj smo se svi našli i nemogućnosti da održavaju redovne zajedničke probe, članovi hora odlučili su se da petogodišnjicu postojanja obeleže sasvim drugačije. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VIRTUELNI HOR PANNONICA: 35 pevača poslalo snažnu muzičku poruku

    Mešoviti hor „Pannonica“, koji je osnovan 1. aprila 2015, ovih dana proslavlja svoj prvi jubilej – pet godina uspešnog postojanja.

     

    Iako su imali velike planove za proslavu rođendana, usled situacije u kojoj smo se svi našli i nemogućnosti da održavaju redovne zajedničke probe, članovi hora odlučili su se da petogodišnjicu postojanja obeleže sasvim drugačije.

     

    Njihov projekat objasnila je dirigentkinja hora Zorica Kozlovački.

     

    – Ovih dana svi smo suočeni sa izazovom kako da zadržimo vedar duh u postojećoj situaciji. Na svima nama je da učinimo nešto korisno radeći ono što najbolje znamo. A naš hor zna da peva. Mi smo navikli na redovne probe koje smo imali dva puta nedeljno i mnogo nam nedostaje naše zajedničko pevanje i druženje. Zato smo rešili da nastavimo da pevamo iz svojih domova i podržimo akciju #OstaniKodKuće – objašnjava Kozlovački.

     

    mešoviti hor pannonica

     

    Pannonica se pridružila akciji #OstaniKodKuće

     

    Mnogi muzičari promovišu ovu akciju kojoj se pridružio i Mešoviti hor Pannonica kroz projekat „Virtuelni hor Pannonica“. Članovi hora su zapevali online.

     

    – Mislim da smo sada najveći amaterski hor kod nas koji je uspeo u svojoj ideji. Svaki pevač koji je imao tehničkih mogućnosti snimio je video u kućnim uslovima. Takođe, u kućnim uslovima je urađena montaža u kojoj su svi video snimci povezani i mi smo oduševljeni rezultatom – ističe Zorica Kozlovački.

     

    Ovo je bio ogroman izazov za pevače, jer je u pitanju amaterski ansambl i nikada pred sobom nije imao ovakve tehničke i vokalne zahteve.

     

    – Ponosna sam na sve njih i njihovu ogromnu volju i želju da ostvarimo ovaj projekat i nastavimo da širimo pozitivnu energiju, dobro raspoloženje i našu ljubav prema horskom pevanju. Svi smo dirnuti i emotivni, jer su nam snimke poslali i naši bivši pevači koji žive u drugim gradovima. Čak je jedan snimak stigao iz Kine i mi smo ponovo pevali zajedno. Ukupno je u ovom projektu učestvovalo 35 pevača – objašnjava Kozlovački.

     

    mešoviti hor pannonica

     

    Odabrali tradicionalnu afričku pesmu sa bitnom porukom

     

    Oni su izabrali da izvedu kompoziciju “Ukuthula”, tradicionalnu afričku pesmu, u kojoj svaka strofa počinje važnim rečima koje su nam u ovom trenutku bitne. Ukuthula – mir, Usindiso – spasenje, Ukunqoba – pobeda!

     

    – Iako je situacija ozbiljna i svi smo zabrinuti, poručujemo da moramo biti odgovorni i ostati u svojim kućama. Isto tako je važno da sačuvamo duhovni mir i osmeh radeći stvari koje volimo i u kojima uživamo. Pomogli smo sebi da nam vreme kod kuće protekne kreativno i zabavno i nadamo se da ćemo preko našeg snimka i pevanja podeliti sa drugima radost i neprocenjivo zadovoljstvo koje mi osećamo kad pevamo zajedno – dodaje Kozlovački.

     

    U projektu su učestvovali solisti: Slađana Isakov i Aleksandar Mišović, sopran: Maja Belić, Jelena Momirov, Tatjana Ivanica i Ružica Sabo, I alt: Ljubica Grujin, Marijana Žarevac, Biljana Stojanović, Sanja Mošorinski, Tamara Agramović i Čupka, Sonja Baranac, Snežana Sedlar, Milana Mijatov, Sanja Nikočev, Snežana Čikoš, Stevana Perlic, Olga Antonijević, II alt: Tatjana Markov, Marina Nikolin, Vesna Goršćak, Ljiljana Dimić, Maja Momirov, Nevenka Stojšić, tenor: Goran Ilijin, Vladimir Eremić, Goran Mišković, Ratko Goršćak i Dejan Amzirkov, bas: Robert Hodžić, Darko Popov, Zlatibor Stamenković, Milan Milanov, Milan Jokić i Vladimir Litričin, kao i dirigent Zorica Kozlovački.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura