• Saopšteno ime dobitnika NIN-ove nagrade za najbolji roman godine

    NIN-ovu nagradu za najbolji roman godine dobila je Danica Vukićević za „Unutrašnje more“, objavio je danas žiri.   Žiri u sastavu Teofil Pančić, Marija Nenezić, Milena Đorđijević, Žarka Svičev i Goran Korunović doneo je većinom glasova odluku o 69. dobitniku NIN-ove nagrade, na sednici održanoj jutros.   PROČITAJTE JOŠ: Dramski studio za mlade obeležava tri […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Saopšteno ime dobitnika NIN-ove nagrade za najbolji roman godine

    NIN-ovu nagradu za najbolji roman godine dobila je Danica Vukićević za „Unutrašnje more“, objavio je danas žiri.

     

    Žiri u sastavu Teofil Pančić, Marija Nenezić, Milena Đorđijević, Žarka Svičev i Goran Korunović doneo je većinom glasova odluku o 69. dobitniku NIN-ove nagrade, na sednici održanoj jutros.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dramski studio za mlade obeležava tri decenije od osnivanja

     

    U najužem izboru za NIN-ovu nagradu bili su Milan Tripković i njegov roman „Klub istinskih stvaralaca“, Goran Petrović i „Papir sa vodenim znakom“, Mirjana Drljević i „Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo“, Uglješa Šajtinac i „Koljka i Sašenjka“, kao i Marijana Čanak i njen roman „Klara, Klarisa“.

     

    Od ovogodišnjih finalista, Petrović je osvojio NIN-ovu nagradu 2000. godine, a Šajtinac je već bio u najužem izboru 2011. s knjigom „Sasvim skromni darovi“.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na konkurs za 2022. godinu je, inače, stiglo 177 naslova. Od toga, odabran je 31 naslov koji je ušao u širi izbor. Nakon toga je napravljen uži izbor od 13 romana. Prošle nedelje su saopštena imena šest finalista, među kojima je bio i Uglješa Šajtinac.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura