• Saniran obrušeni deo krova, glumci se vratili na veliku scenu

    Velika scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina dobila je upotrebnu dozvolu nakon što su protekle sedmice završeni radovi na sanaciji dela krova koji se obrušio početkom maja.   Glumci dramskog ansambla već juče su na velikoj sceni nastavili probe nove predstave „Silvija“. Ona će premijerno biti izvedena na početku naredne pozorišne sezone.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Saniran obrušeni deo krova, glumci se vratili na veliku scenu

    Velika scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina dobila je upotrebnu dozvolu nakon što su protekle sedmice završeni radovi na sanaciji dela krova koji se obrušio početkom maja.

     

    Glumci dramskog ansambla već juče su na velikoj sceni nastavili probe nove predstave „Silvija“. Ona će premijerno biti izvedena na početku naredne pozorišne sezone.

     

    PROČITAJTE JOŠ: VELIKI FORMATI od idućeg ponedeljka biće izloženi u Savremenoj galeriji

     

    – Početkom maja se desila manja nezgoda kada je deo izolacije na krovu iznad velike scene otpao. Šteta je sanirana prošle nedelje. Obijen je sloj štukatora koji je pretio da nastavi da otpada i postavljene su ploče koje sada imaju ulogu izolacije krova – izjavio je direktor Narodnog pozorišta Dejan Karlečik.

     

    dejan karlečik

     

    U planu ozbiljna sanacija i renoviranje velike sale

     

    Građevinska inspekcija je nakon toga obavila nadzor i dala upotrebnu dozvolu.

     

    – Ono što je cilj za neki naredni period jeste ozbiljna sanacija i renoviranje velike sale. To bi moralo da se desi u skorije vreme. O tome sam izvestio gradske čelnike, razgovarao sam i sa pokrajinskom sekretarkom za kulturu Draganom Milošević, kod koje sam naišao na razumevanje. Ideja Grada, Pokrajine i nas zaposlenih jeste da se u što skorije vreme uradi projekat i obezbede sredstva za tu prvu fazu sanacije koja bi podrazumevala samo renoviranje velike sale – istakao je Karlečik.

     

    On očekuje da će se nešto desiti na tom polju ovih dana i podseća da je pozorišna zgrada već 50 godina pod zaštitom države kao spomenik kulture.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Ukoliko se na vreme pripremi projekat, obezbede sredstva i na vreme se odabere izvođač, tada bismo skratili sledeću sezonu. Krajem maja bi se ušlo u renoviranje i ideja je da se sve završi do septembra. Dakle, da se radi u periodu kada smo na letnjoj pauzi. Sezonu bismo skratili tako da igranje svih predstava već od kraja maja i ceo jun prebacimo kako na Scenu „Todor Manojlović“, tako i na otvoreni prostor. Svakako bi bilo dobro da taj period iskoristimo i za gostovanja – naglasio je Dejan Karlečik.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura