• Samostalna izložba radova Mirjane Đošić pod nazivom „Iluzije“

    U periodu od 15. do 25. marta u Savremenoj galeriji Zrenjanin biće održana samostalna izložba radova Mirjane Đošić pod nazivom „Iluzije“.   – Iluzija predstavlja obmanu čula, pri čemu se neki predmet zapaža drugačije nego što on izgleda u stvarnosti. Iluzije mogu uključiti sva čula, ali najčešće zahvataju vizuelna – objašnjava autorka Mirjana Đošić.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Samostalna izložba radova Mirjane Đošić pod nazivom „Iluzije“

    U periodu od 15. do 25. marta u Savremenoj galeriji Zrenjanin biće održana samostalna izložba radova Mirjane Đošić pod nazivom „Iluzije“.

     

    – Iluzija predstavlja obmanu čula, pri čemu se neki predmet zapaža drugačije nego što on izgleda u stvarnosti. Iluzije mogu uključiti sva čula, ali najčešće zahvataju vizuelna – objašnjava autorka Mirjana Đošić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Potpisan protokol o saradnji između Grada Zrenjanina i Matice srpske

     

    Ona u svom radu koristi ogledalo, kao i oči kao neku vrstu ogledala, da bi stvorila sopstveni prostor koji ne mora nužno biti i reflekija stvarnog prostora koji mislite da posmatrate.

     

    – Moj prostor predstavlja savremeno „ogledalo“ koje je povezano sa montiranom slikom stvarnosti koju svi pažljivo kreiramo o sebi na društvenim mrežama. Suptilnim intervencijama u okviru svog umetničkog stvaralaštva pokušavam da ukažem na promene kojima smo izloženi u okviru dinamičnih socijalnih i političkih kretanja savremenog društva – ističe Đošić.

     

    iluzije

     

    Slike samo naizgled odišu mirom i tišinom

     

    U svojim radovima, koje izvodi u različitim tehnikama, ona komponuje rasute fragmente privatne i javne svakodnevice. Ove slike samo naizgled odišu mirom i tišinom, ali u isto vreme kriju određenu nedoslednost koja se ne slaže sa našim uobičajenim očekivanjima.

     

    – Dugo se bavim proučavanjem lica, očiju i usana, kao i zamrznutim trenucima koja ta lica predstavljaju u vremenu i prostoru. Sledim sopstvenu iluziju koju pokušavam da predstavim kao istinu i trudim se da zbunim vas, posmatrače, i navedem vas da mi poverujete – kaže Đošić.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Mirjana Đošić je rođena 1981. u Trsteniku. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, završila je 2005. godine u klasi profesorke Anđelke Bojović. Doktorirala je kod istog profesora 2015. godine. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) od 2006. godine. Status samostalnog umetnika ima od 2009.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura