• Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika pred zrenjaninskom publikom

    Izložba „Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika“, autora Tamaša Salme, biće postavljena od 26. oktobra do 30. novembra u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.   Izložba „Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika“ predstavlja rekonstrukciju života ratnika azijskog porekla. Oni su, u dužem ili kraćem periodu, bili prisutni na teritoriji Panonske nizije. Ovom izložbom je obuhvaćen period od ranog srednjeg veka, pa […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika pred zrenjaninskom publikom

    Izložba „Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika“, autora Tamaša Salme, biće postavljena od 26. oktobra do 30. novembra u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    Izložba „Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika“ predstavlja rekonstrukciju života ratnika azijskog porekla. Oni su, u dužem ili kraćem periodu, bili prisutni na teritoriji Panonske nizije. Ovom izložbom je obuhvaćen period od ranog srednjeg veka, pa sve do XIV veka. Posebna pažnja je usmerena na naoružanje i ratničku opremu naroda kao što su Avari i Mongoli. Publici će biti predstavljeno oružje i oklopi drevnih naroda.

     

    Nadležni kustos je Aleksandar Šalamon, a ulaz je slobodan.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tri vokalna ansambla ostvarila odlične rezultate na festivalu u Bijeljini

     

    Tamaš Salma iz Kanjiže je temom seobe naroda i prodorom azijskih naroda na prostor Evrope počeo da se bavi pre deset godina. Njegov rad sa još nekoliko entuzijasta, prerasta u formiranje udruženja. Udruženje građana za očuvanje i negovanje kulture „Glas predaka“ je osnovano 2019. godine u Kanjiži. Cilj udruženja su negovanje, očuvanje i prenošenje kulture i tradicija drevnih naroda sa posebnim istorijskim osvrtom na izradu i autentično prikazivanje njihovog oružja i oklopa.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura