Kultura Vesti Zrenjanin

Raspisan Likovni konkurs „30×30“, radovi se predaju do 20. novembra

likovni konkurs 30x30
Foto: Pixabay

Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa autorom projekta Milutinom Mićićem, raspisao je 15. Međunarodni likovni konkurs „30×30“. Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike u zemlji i inostranstvu.

 

Autori mogu da konkurišu sa jednim radom. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 centimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 centimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od toga.

 

Pored slobodnih rešenja, organizatori konkursa ove godine nude autorima i mogućnost da promišljaju na zadatu temu – zadatak: “Danas – kako ti je?”

 

Pročitajte još: Na fotografijama prikazana deca u ratovima od 1990. do 1999. godine

 

Radovi za Likovni konkurs „30×30“ se šalju na adresu Kulturnog centra Zrenjanina do 20. novembra.

 

Prva nagrada je samostalna izložba u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Druga nagrada je samostalna izložba u izložbenim salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Treća nagrada je knjiga „Likovna kritika“ Todora Manojlovića.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM