• Na fotografijama prikazana deca u ratovima od 1990. do 1999. godine

    U sredu, 11. septembra, u 18 časova, u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina, biće otvorena izložba fotografija „Deca u ratovima 1990 – 1999. godine“. Autori izložbe su Jasmina Tutunović Trifunov, Nenad Antonijević i Veljko Đurić Mišina.   Izložbu organizuje Muzej žrtava genocida, u saradnji sa Gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin“, a uz podršku Kulturnog centra […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na fotografijama prikazana deca u ratovima od 1990. do 1999. godine

    U sredu, 11. septembra, u 18 časova, u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina, biće otvorena izložba fotografija „Deca u ratovima 1990 – 1999. godine“. Autori izložbe su Jasmina Tutunović Trifunov, Nenad Antonijević i Veljko Đurić Mišina.

     

    Izložbu organizuje Muzej žrtava genocida, u saradnji sa Gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin“, a uz podršku Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    Izložba će biti otvorena do 19. septembra.

     

    U svakom ratu stradaju pripadnici svih zaraćenih strana. Tako je bilo i u Drugom svetskom ratu, u raspadu Jugoslavije i u pobuni na Kosovu i Metohiji i agresiji NATO-a. Stradala su i hrvatska, muslimanska i albanska deca.

     

    Pročitajte još: Repertoar Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ za septembar

     

    Posle Prvog i Drugog svetskog rata mnoga deca su, od posledica rata, umirala u miru, usled nebrige države i neodgovarajuće socijalne pomoći. Posledice NATO agresije na SR Jugoslaviju odrazile su se i na zdravstveno stanje celokupnog stanovništva, pa i dece.

     

    „Namera organizatora i autora izložbe jeste da prikažu stradanje, prvenstveno srpske dece, u ratovima koji su obeležili XX vek. To bi moralo da posluži i kao opomena i upozorenje i da obaveže žive da pamte, sećaju se i preduzmu sve što mogu kako se velike tragedije ne bi ponovile“, navodi se u najavi izložbe.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura