• Raspisan konkurs za književnu nagradu „Bal u Elemiru“, poznata su i pravila

    Mesna zajednica Elemir i organizacioni odbor manifestacije „Sremčevi dani“ raspisali su ovogodišnji konkurs za književnu nagradu „Bal u Elemiru“, za književna dela humorističko – satiričnog žanra, u oblasti proze, poezije i aforizama.   Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana uobičajenog kompjuterskog slova font 10, kod proze, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Raspisan konkurs za književnu nagradu „Bal u Elemiru“, poznata su i pravila

    Mesna zajednica Elemir i organizacioni odbor manifestacije „Sremčevi dani“ raspisali su ovogodišnji konkurs za književnu nagradu „Bal u Elemiru“, za književna dela humorističko – satiričnog žanra, u oblasti proze, poezije i aforizama.

     

    Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana uobičajenog kompjuterskog slova font 10, kod proze, dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama. Broj aforizama takođe je ograničen na deset strana. Uslov je da radovi do sada nisu objavljivani.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Virtuoz na harmonici Dario Mihaljević održao svoj prvi solistički koncert

     

    Predaju se potpisani imenom i prezimenom, sa adresom i brojem telefona autora. Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva¸ a ponovo mogu učestvovati i nagrađeni na prošlogodišenjem konkursu.

     

    Rok prijema radova za konkurs je 10. jun i šalju se na adresu: Mesna zajednica Elemir, Ulica Žarka Zrenjanina 49, 23208 Elemir, sa naznakom „Za književni konkurs Bal u Elemiru 2023“.

     

    Žiri će dodeliti ukupno tri novčane nagrade. Prva iznosi 50.000 dinara, druga 30.000, a treća 20.000 dinara.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Odluku o nagradama donosi tročlani stručni žiri, a uručenje će se obaviti 30. juna, u okviru specijalnog programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura