• Radovi sa likovne kolonije Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna

    U organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna i Kulturnog centra Zrenjanina, od četvrtka, 23. jula, u Velikom salonu Kulturnog centra, biće otvorena izložba radova sa likovne kolonije, koju već dugi niz godina unazad uspešno realizuje pomenuti Zavod, u saradnji sa Županijskim savetom Timiš.   U okviru postavke biće izloženo oko 20 radova koje publika može […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radovi sa likovne kolonije Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna

    U organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna i Kulturnog centra Zrenjanina, od četvrtka, 23. jula, u Velikom salonu Kulturnog centra, biće otvorena izložba radova sa likovne kolonije, koju već dugi niz godina unazad uspešno realizuje pomenuti Zavod, u saradnji sa Županijskim savetom Timiš.

     

    U okviru postavke biće izloženo oko 20 radova koje publika može da pogleda do 5. avgusta.

     

    Likovna kolonija se tradicionalno organizuje svake godine, u periodu od jedne decenije. Ona je rezultat dugogodišnje saradnje Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna i Županijskog saveta Timiš. Cilj likovne kolonije je saradnja najeminentnijih slikara iz Vojvodine i Rumunije, kao i stvaranje jedne od stalnih postavki Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna.

     

    Pročitajte još: Rad Gradske narodne biblioteke prilagođen epidemiološkoj situaciji

     

    Likovna kolonija se organizuje u jesen, na različitim lokacijama u prirodi (obala reke Begej, Carska bara, Deliblatska peščara, Etno kompleks „Banatska kuća“ iz Torka)… Tamo slikari oslikavaju prirodu različitim tehnikama: ulje na platnu, akvarel, grafika, skica…

     

    Radovi koji će biti predstavljeni u Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina samo su deo slika sa dosadašnjih likovnih kolonija.

     

    Slikari koji su učestvovali na likovnim kolonijama i autori slika koje će biti izložene su Viorel Flora (Zrenjanin), Jonel Popović (Pančevo), Emil Sfera (Pančevo), Konstantin Grosu (Zrenjanin), Dalila Avram (Torak), Sebastijan Keči (Torak), Aleksandar Kačar (Zrenjanin), Emil Grama (Temišvar), Euđenia Dragoj Banću (Temišvar), Filip A. Petku (Temišvar) i Violeta Caprđa (Banatsko Novo Selo).

     

    Izložbe u salonu Kulturnog centra mogu da se pogledaju svakog radnog dana i vikendom od 8 do 20 časova.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura