• Rad Gradske narodne biblioteke prilagođen epidemiološkoj situaciji

    Aktuelna epidemiološka situacija odredila je i rad Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu.   Korisnici i dalje ne mogu sami da se koriste knjigama iz fonda biblioteke, a umesto njih to čine dežurni bibliotekari na info pultu. Procedura je utvrđena tako što korisnici na info pultu vraćaju knjige, koje se zatim odlažu na posebno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rad Gradske narodne biblioteke prilagođen epidemiološkoj situaciji

    Aktuelna epidemiološka situacija odredila je i rad Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu.

     

    Korisnici i dalje ne mogu sami da se koriste knjigama iz fonda biblioteke, a umesto njih to čine dežurni bibliotekari na info pultu. Procedura je utvrđena tako što korisnici na info pultu vraćaju knjige, koje se zatim odlažu na posebno mesto gde stoje 72 sata. Tek nakon toga se vraćaju u fond, što znači da ne idu iz ruke u ruku.

     

    Pročitajte još: Izmenjeno radno vreme muzeja u skladu sa aktuelnom situacijom

     

    – Najbolje je da naši korisnici ono što žele da čitaju poruče telefonom na broj 023 566 210. Mi odmah možemo, još dok razgovaramo, da vidimo jesu li te knjige slobodne i da, ukoliko nisu, preporučimo nešto drugo. Poručene knjige se pakuju u paprine kese i uručuju korisnicima toga dana ili sutradan, kako se već dogovorimo. U ovoj situaciji dozvoljavamo zaduživanje i više knjiga, kako naši korisnici ne bi često morali da dolaze. Tolerišemo i kašnjenje. Omogućili smo, zbog situacije, pozajmljivanje i knjiga sa naučnog odeljenja. Čitaonice nam iz epidemioloških razloga ne rade, a studentima i istraživačima su potrebne knjige. Činimo sve što je moguće, kako bi naši korisnici mogli da uživaju u knjigama i u ovim danima – objašnjava za portal zrenjaninski.com Jelena Đorđević Perc, koja je u biblioteci zadužena za odnose sa javnošću.

     

    knjige u biblioteci

     

    Komunikacija i putem društvenih mreža

     

    Bibliotekari komuniciraju sa korisnicima i putem društvenih mreža, ali Đorđević Perc ističe da je zaista najpraktičniji način poručivanje telefonom. Bibliotekari na info pultu koriste svu zaštitnu opremu, a maske su obavezne i za sve korisnike.

     

    – Zrenjaninci vole da čitaju, i to čine i ovih dana. Kao i svakog leta, najviše se čitaju krimi i ljubavni romani, ali sve češće nas pitaju za preporuku, pa ih „uvodimo“ i u neke druge svetove – kaže naša sagovornica.

     

    Radno vreme Gradske narodne bibilioteke „Žarko Zrenjanin“ je od 8 do 18 časova.

     

    knjige u biblioteci

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura