• Radovan Vlahović dobitnik međunarodne književne nagrade „Zlatni prsten“

    Među ovogodišnjim dobitnicima međunarodne književne nagrade „Zlatni prsten” je i književnik iz Novog Miloševa Radovan Vlahović.   Nagradu „Zlatni prsten” dodeljuju Izdavačka kuća „Feniks” i Fondacija za kulturnu i naučnu afirmaciju i prezentaciju „Makedonija prezent” iz Skoplja.   Zanimljivo je da su i druga dvojica dobitnika nagrade za 2020. godinu, dr Milan Orlić i Miroslav […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radovan Vlahović dobitnik međunarodne književne nagrade „Zlatni prsten“

    Među ovogodišnjim dobitnicima međunarodne književne nagrade „Zlatni prsten” je i književnik iz Novog Miloševa Radovan Vlahović.

     

    Nagradu „Zlatni prsten” dodeljuju Izdavačka kuća „Feniks” i Fondacija za kulturnu i naučnu afirmaciju i prezentaciju „Makedonija prezent” iz Skoplja.

     

    Zanimljivo je da su i druga dvojica dobitnika nagrade za 2020. godinu, dr Milan Orlić i Miroslav Demak iz Slovačke, rođeni na tlu Vojvodine. Orlić je rođen u Pančevu, a Demak u Staroj Pazovi.

     

    Pročitajte još: Objavljena studija „Siroti Srbi – Sirotinja u srpskoj književnosti“

     

    – Vest o nagradi me je prijatno iznenadila, posebno što dolazi od uglednog izdavača i još uglednije fondacije, a nakon tri moje knjige koje su do sada prevedene na makedonski jezik. Veliko hvala organizatorima i iskrene čestitke kolegama sa kojima delim ovo priznanje – izjavio je Radovan Vlahović, inače osnivač i direktor Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa.

     

    On je najavio i objavljivanje svog romana „Bapa“ na makedonskom, koji čeka svoju prvu promociju na Sajmu knjiga u Beogradu.

     

    Dobitnici nagrade „Zlatni prsten” do sada su, iz Srbije, između ostalih bili Vladislav Bajac, Momo Kapor, Radomir Andrić, Eva Ras i Dušica Ilin.

     

    Ovogodišnji laureat Radovan Vlahović rođen je 1958. godine u Novom Bečeju. Pisac je, izdavač i kulturni radnik. Autor je knjiga „Evo čoveka”, „Varvarogenije”, „Moj gospode”, „Moj san je stvarnost”, „1934”, „Bdenje nad smislom” i drugih. Dobitnik je „Svetosavske povelje” i drugih nagrada i priznanja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura