• Radoslav Milenković vraća Čehova na Dramsku scenu Narodnog pozorišta

    Istaknuti glumac i pozorišni reditelj Radoslav Milenković vraća Čehova na Dramsku scenu Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, objavila je ova ustanova kulture.   Naime, u toku je priprema predstave „Ludi kamen“ u režiji Milenkovića, po tekstovima „Medved“ i „Prosidba“ Antona Pavloviča Čehova.   PROČITAJTE JOŠ: Program Kulturnog centra Zrenjanina od 7. do 14. februara […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radoslav Milenković vraća Čehova na Dramsku scenu Narodnog pozorišta

    Istaknuti glumac i pozorišni reditelj Radoslav Milenković vraća Čehova na Dramsku scenu Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, objavila je ova ustanova kulture.

     

    Naime, u toku je priprema predstave „Ludi kamen“ u režiji Milenkovića, po tekstovima „Medved“ i „Prosidba“ Antona Pavloviča Čehova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Program Kulturnog centra Zrenjanina od 7. do 14. februara

     

    – Zašto Čehov? Zato što je najveći! Zato što je duboko, bespoštedno i brutalno iskreno sve ono što je napisao, ne bi li nas suočio sa našim banalnostima, prazninom, načinom na koji živimo i načinom na koji traćimo svoj život. Ne mogu da se zasitim te lepote, pameti i dubine kojom Čehov nepotkupljivo priča o ljudima, složenoj ljudskoj prirodi i o tome kako se svi naši problemi javljaju iz naših očekivanja i predrasuda o sebi i drugima. U ove dve jednočinke, koje su naizgled vrlo vesele, i te kako postoji mračna strana ljudske prirode. Čak i u tako oveštalim, stereotipnim situacijama kakve su prosidba, zaljubljivanje… – otkrio je Radoslav Milenković na jednoj od proba u Zrenjaninu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Predstava će premijerno biti izvedena 5. marta, na Dramskoj sceni zrenjaninskog pozorišta. U njoj igraju Sanja Radišić, Nataša Ilin, Jovan Torački, Ljubiša Milišić, Mirko Pantelić i Zvonko Gojković.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura