• Radionica ultrakratkih video klipova „Vine’s Not Dead“

    U toku su prijave za Vine’s Not Dead – radionicu ultrakratkih video klipova, koja će se održati 2. jula u Zrenjaninu.   Ovaj program organizuju Kino klub Zrenjanin i Udruženje „Satibara“ iz Beograda, u sklopu festivala „Na sopstveni pogon“ Nezavisne kulturne scene Srbije. Radionicu vode dramaturškinja Galina Maksimović i rediteljka Marija Rodić.   Iako kratkog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radionica ultrakratkih video klipova „Vine’s Not Dead“

    U toku su prijave za Vine’s Not Dead – radionicu ultrakratkih video klipova, koja će se održati 2. jula u Zrenjaninu.

     

    Ovaj program organizuju Kino klub Zrenjanin i Udruženje „Satibara“ iz Beograda, u sklopu festivala „Na sopstveni pogon“ Nezavisne kulturne scene Srbije. Radionicu vode dramaturškinja Galina Maksimović i rediteljka Marija Rodić.

     

    Iako kratkog veka, društvena mreža Vine, na kojoj su se postavljali video klipovi od šest sekundi, ostavila je veliki trag u pop kulturi.

     

    Pročitajte još: Jedna pretpremijera i dve filmske premijere u bioskopu CineStar (Video)

     

    – Na radionici „Vine’s Not Dead“ istražujemo šestosekundnu video formu i njene estetske i narativne domete. Klipovi nastali na radionici će biti montirani u eksperimentalni kolaž i prikazani 2. jula uveče u sklopu filmskog programa „Kratko i jasno“, koji je posvećen amaterskom i uradi-sam filmu – ističe Galina Maksimović.

     

    Radionica je otvorena za mlade od 15 do 30 godina, a učešće je potpuno besplatno. Polaznicima će biti obezbeđena i oprema za snimanje. Prijave se šalju na kino.klub.zrenjanin@gmail.com do 30. juna, a u prijavi je potrebno navesti ime, prezime i godište.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura