• Publika je na koncertu hora „Hašira“ uživala u brižljivo sastavljenom programu

    Hor „Hašira“ iz Novog Sada održao je sinoć koncert u Rimokatoličkoj katedrali u Zrenjaninu.   Koncert je Jevrejska opština Zrenjanin poklonila gradu povodom obeležavanja Evropskih dana jevrejske kulture.   PROČITAJTE JOŠ: Popularni orkestar „Frenk Sinatra“ i Đorđe Damjan nastupaju u Zrenjaninu   Publika je uživala u brižljivo sastavljenom programu, na kom su se našle kompozicije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Publika je na koncertu hora „Hašira“ uživala u brižljivo sastavljenom programu

    Hor „Hašira“ iz Novog Sada održao je sinoć koncert u Rimokatoličkoj katedrali u Zrenjaninu.

     

    Koncert je Jevrejska opština Zrenjanin poklonila gradu povodom obeležavanja Evropskih dana jevrejske kulture.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Popularni orkestar „Frenk Sinatra“ i Đorđe Damjan nastupaju u Zrenjaninu

     

    Publika je uživala u brižljivo sastavljenom programu, na kom su se našle kompozicije Mocarta, Mokranjca, Koena, Segeva, kao i tradicionalne sefardske, hasidske i aškenaske pesme.

     

    Koncert je završen blokom u kom su se našle najpopularnije melodije iz čuvenog mjuzikla „Violinista na krovu“, kao i možda najpoznatije melodije „Hava nagila“ i „Hevenu šalom alejhem“.

     

    Horom je dirigovala Vesna Kesić Krsmanović, uz klavirsku pratnju Julije Bal. Solisti su bili Milica Palček (sopran) i Aleksandar Tkalec (tenor), dok je za perkusijama bio Vladimir Stojković – Coka.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Hor „Hašira“ iz Novog Sada je osnovan 1993. godine s namerom da nastavi tradiciju istoimenog hora koji je delovao između dva svetska rata i sa zadatkom da neguje jevrejsku duhovnu i svetovnu, kao i domaću i stranu horsku muziku. Sledeće godine ovaj amaterski mešoviti hor obeležava 30 godina uspešnog rada.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin