• Popularni orkestar „Frenk Sinatra“ i Đorđe Damjan nastupaju u Zrenjaninu

    Popularni orkestar „Frenk Sinatra“ održaće koncert u Kulturnom centru Zrenjanina, u subotu, 29. oktobra, s početkom u 20 časova. Orkestrom će dirigovati Zrenjaninac Đorđe Damjan, student kompozicije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Gost će ovog puta biti Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ iz Zrenjanina kojim diriguje Senka Milisavljević. Ulaz je slobodan.   Popularni orkestar […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Popularni orkestar „Frenk Sinatra“ i Đorđe Damjan nastupaju u Zrenjaninu

    Popularni orkestar „Frenk Sinatra“ održaće koncert u Kulturnom centru Zrenjanina, u subotu, 29. oktobra, s početkom u 20 časova. Orkestrom će dirigovati Zrenjaninac Đorđe Damjan, student kompozicije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Gost će ovog puta biti Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ iz Zrenjanina kojim diriguje Senka Milisavljević. Ulaz je slobodan.

     

    Popularni orkestar „Frenk Sinatra“ osnovalo je udruženje „Major Music“ 2020. godine. Ansambl neguje širok spektar kompozicija klasične, pop, džez, nacionalne i duhovne muzike, kako stranih tako i domaćih kompozitora. Time reprezentuje ovaj region u zemlji i inostranstvu. Do sada je učestvovao na tri takmičenja, dva puta u inostranstvu i jednom u Srbiji, i sva tri puta osvojio prvu nagradu i titulu laureata.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninska promocija autobiografskog romana „Blank“ Feđe Štukana

     

    Ansambl je jedinstven po tome što predstavlja skup svih generacija, ljubitelja muzike, bivših i sadašnjih đaka osnovne i srednje Muzičke škole „Josif Marinković“, studenata, ali i profesora. Najstariji član – saradnik je profesor u penziji Ivan Petrov.

     

    Takođe, raznovrstan repertoar i dobra energija koju orkestar sa sobom nosi privukli su pažnju muzičara iz regiona, pa se probama i koncertima rado priključuju učenici, studenti i profesori iz drugih gradova, na obostranu radost i zadovoljstvo.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – I ovog puta, pored naših Zrenjaninaca, u orkestru ćemo imati i članove iz Novog Sada, Beograda i Pančeva. Moto ovog jedinstvenog skupa je da bude mesto pozitivne energije, razmene profesionalnih iskustava, druženja i zajedničkog uživanja u vokalno – instrumentalnoj muzici – kaže dirigent orkestra Đorđe Damjan.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura