• Biblioteka ponovo otvorena i subotom, rekonstrukcija Pozajmnog odeljenja još traje

    Posle nekoliko meseci pauze zbog, kako je objašnjeno, štednje energenata, od subote, 1. aprila, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina ponovo će svoja vrata otvarati i subotom. Za one koji su zaboravili, radno vreme biblioteke subotom je od 9 do 13 časova.   A kada će biti završena rekonstrukcija Pozajmnog odeljenja biblioteke – to […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Biblioteka ponovo otvorena i subotom, rekonstrukcija Pozajmnog odeljenja još traje

    Posle nekoliko meseci pauze zbog, kako je objašnjeno, štednje energenata, od subote, 1. aprila, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina ponovo će svoja vrata otvarati i subotom. Za one koji su zaboravili, radno vreme biblioteke subotom je od 9 do 13 časova.

     

    A kada će biti završena rekonstrukcija Pozajmnog odeljenja biblioteke – to se još ne zna. Naime, krajem proleća prošle godine započeti su radovi na rekonstrukciji ovog odeljenja. Iako su se u biblioteci nadali da će posao biti završen ranije, a odeljenje primiti posetioce i korisnike u toku jeseni, to se, ipak, nije dogodilo.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kuće od naboja: Problemi sa kojima se danas suočavamo živeći u njima

     

    Prema informacijama koje je portal zrenjaninski.com dobio od službe za odnose sa javnošću u Gradskoj narodnoj biblioteci, najveći deo poslova je završen, ali prostor još nije spreman da primi knjige i čitaoce.

     

    „Rekonstrukcija Pozajmnog odeljenja odvija se u tri faze, od kojih dve zahtevaju raspisivanje javnih nabavki. Projektom je kod Ministarstva kulture i informisanja obezbeđeno 1,2 miliona dinara, kojima su plaćeni građevinski radovi na unutrašnjem uređenju odeljenja. Projekat je uveliko opravdan finansijeru. Kako je obuhvat radova podrazumevao i restauraciju stolarije, koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, te nabavku adekvatnog mobilijara (police i nameštaj), sredstva ministarstva nisu bila dovoljna. Zato se u nastavak radova uključio i osnivač – Grad Zrenjanin“, rečeno nam je u GNB „Žarko Zrenjanin“.

     

    U toku sprovođenje poslednje javne nabavke

     

    U ovom trenutku završeni su građevinski radovi. Završena je i restauracija stolarije, a stigao je i deo polica, što bi značilo da su dovršene dve od tri faze radova.

     

    „U toku je sprovođenje druge i poslednje javne nabavke kojom će projekat biti dovršen“, odgovorili su iz Gradske narodne biblioteke.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U biblioteci podsećaju da sve vreme trajanja rekonstrukcije, Pozajmno odeljenje nije prekidalo rad sa korisnicima. U okviru fonda Dečjeg odeljenja obezbeđen je operativni fond i korisnici redovno dobijaju traženu literaturu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura