• Prva nagrada u Valjevu za „Panoniku“ i plasman u Grand Prix „HorFesta“

    Muška vokalna grupa „Pannonica“ iz Zrenjanina proteklog vikenda je učestvovala u prvoj etapi petog horskog festivala „HorFest“, koji je održan u Valjevu.   Članovi grupe u naš grad su doneli nova horska odličja. Osvojili su prvu nagradu sa visokih 96,25 bodova, posebnu nagradu za izvođenje kompozicije „A što ti je mila kćeri“ i plasirali se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prva nagrada u Valjevu za „Panoniku“ i plasman u Grand Prix „HorFesta“

    Muška vokalna grupa „Pannonica“ iz Zrenjanina proteklog vikenda je učestvovala u prvoj etapi petog horskog festivala „HorFest“, koji je održan u Valjevu.

     

    Članovi grupe u naš grad su doneli nova horska odličja. Osvojili su prvu nagradu sa visokih 96,25 bodova, posebnu nagradu za izvođenje kompozicije „A što ti je mila kćeri“ i plasirali se u drugu etapu, koja će se održati 24. juna, za titulu Grand Prix festivala.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Basking na ulicama grada: Učenici i profesori nastupili na tri punkta (Foto)

     

    Dirigentkinja vokalne grupe Zorica Kozlovački kaže za portal zrenjaninski.com da je izuzetno zadovoljna plasmanom na festivalu u Valjevu.

     

    – Posle osvojene zlatne medalje i titule pobednika kategorije nedavno u Bijeljini, ova priznanja su potvrda našeg dosadašnjeg rada. S obzirom na to da se prva etapa takmičenja odvijala onlajn, raduje me plasman naše grupe u drugu Grand Prix etapu. U njoj ćemo sa zadovoljstvom pevati uživo sa drugim nagrađenim horovima – ističe Zorica Kozlovački.

     

    Ona dodaje da su članovi Muške vokalne grupe „Pannonica“ izuzetno ponosni na posebnu nagradu za kompoziciju „A što ti je mila kćeri“.

     

    – Žiri je prepoznao kvalitet znalački komponovanog, izuzetno lepog, ali i veoma zahtevnog aranžmana Mirka Jankova. Takođe, prepoznao je naše veliko zalaganje da ga što bolje interpretiramo. Osećamo ogromnu zahvalnost na ovom i svim ostalim aranžmanima koje Mirko sa svojim posebnim senzibilitetom, znanjem i emotivnom suptilnošću stvara i daruje nam kao neprocenjiv poklon. Proces njihovog „oživljavanja“ je privilegija i stvara nam veliku radost i uživanje – naglašava Kozlovački.

     

    zorica kozlovački

     

    Organizatori pripremili sadržajan i bogat program

     

    Osim takmičarskog dela, organizatori festivala su učesnicima pripremili sadržajan i bogat program.

     

    – Prisustvovala sam, sa ostalim dirigentima, izuzetno interesantnom Masterclass-u dirigentkinje Dragane Jovanović, koja je svoje bogato znanje i iskustvo podelila sa nama. Takođe, upriličen je razgovor za okruglim stolom sa ovogodišnjim žirijem festivala u sastavu Vesna Šouc Tričković, Tamara Adamov Petijević, Katarina Stanković i Milica Stepanović Baba-Milkić. One su iscrpno obrazložile svoje utiske i uputile nam odlične sugestije za dalji rad i napredak. Na kraju, slušali smo koncert na kojem su se zanimljivim programom predstavili valjevski horovi i etno grupe – ističe Zorica Kozlovački.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U nastavku poslušajte kompoziciju „A što ti je mila kćeri“ koja je dobila posebnu nagradu.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura