• Promocija knjige „Čudesni svet Dunđerskih“ u Narodnom muzeju

    Promocija knjige „Čudesni svet Dunđerskih“, čiji je autor Zoran Subotički, biće održana u petak, 4. novembra, s početkom u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.   PROČITAJTE JOŠ: Od ponedeljka izložba radova nastalih u okviru 43. Susreta akvarelista   „Čudesni svet Dunđerskih“ je najpre nastao 2015. godine kao koncept i projekat koji za cilј […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Promocija knjige „Čudesni svet Dunđerskih“ u Narodnom muzeju

    Promocija knjige „Čudesni svet Dunđerskih“, čiji je autor Zoran Subotički, biće održana u petak, 4. novembra, s početkom u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Od ponedeljka izložba radova nastalih u okviru 43. Susreta akvarelista

     

    „Čudesni svet Dunđerskih“ je najpre nastao 2015. godine kao koncept i projekat koji za cilј ima afirmaciju kulturne, ekonomske i duhovne zaostavštine porodice Dunđerski, najbogatije i najmoćnije srpske porodice u Austrougarskoj carevini. Pozorište se pokazalo kao izuzetan medij za dostizanje pomenutih cilјeva. Stoga su nastajale drame o Dunđerskima koje su izvođene isklјučivo u dvorcima, kaštelima i zdanjima od kulturno-istorijskog značaja od Novog Sada, Zrenjanina, Subotice, Beograda do Budimpešte.

     

    Drame o Lazi Kostiću i Lenki Dunđerskoj, Lazaru Dunđerskom, namoćnijem Srbinu Carevine, te o Bogdanu Dunđerskom, srbobranskom i starobečejskom veleposedniku, oživele su nekadašnji sjaj „dvorske kulture Vojvodine“. Dramski tekstovi, sabrani u ovoj knjizi, prerasli su u štivo koje se čita bez daha, jednako kako se i predstave gledaju.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Zoran Subotički je rođen u Bečeju 21. juna 1960. godine. Diplomirao je i magistrirao na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za jugoslovensku književnost, opštu književnost i srpsko-hrvatski jezik. Na istom Fakultetu predavao je Književnost renesanse i baroka od 1988. do 2002. godine. Na Državnom univerzitetu u Milanu držao je predavanja u svojstvu lektora.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura