• Od ponedeljka izložba radova nastalih u okviru 43. Susreta akvarelista

    Izložba radova nastalih u Umetničkoj koloniji Ečka, u okviru 43. Susreta akvarelista, biće otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak, 31. oktobra, u 19 časova. Radovi, koji ostaju u zbirci Savremene galerije Zrenjanin, pred zrenjaninskom publikom će biti izloženi sve do 1. decembra.   Savremena galerija je organizovala 43. Susret akvarelista od 17. do 19. avgusta u Umetničkoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Od ponedeljka izložba radova nastalih u okviru 43. Susreta akvarelista

    Izložba radova nastalih u Umetničkoj koloniji Ečka, u okviru 43. Susreta akvarelista, biće otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak, 31. oktobra, u 19 časova. Radovi, koji ostaju u zbirci Savremene galerije Zrenjanin, pred zrenjaninskom publikom će biti izloženi sve do 1. decembra.

     

    Savremena galerija je organizovala 43. Susret akvarelista od 17. do 19. avgusta u Umetničkoj koloniji Ečka. Ove godine u Ečki su se okupili umetnici Nina Ivanović, Jelena Janev, Vladimir Sekulić, Dragana B. Stevanović i Nebojša Yamasaki Vukelić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: KUD „Jovan Aćimac“ u Bugarskoj nagrađen gromoglasnim aplauzom

     

    Specifičnost ovog saziva, slikanje akvarela, vremenom je izmenjena. Umetnici koji dolaze u Ečku slobodni su da ovu tehniku kombinuju sa drugim medijima vizuelnog stvaralaštva. Na ovaj način je omogućena transformacija akvarela u jezik drugih medija dajući mu tako novi život u okviru savremenog stvaralaštva.

     

    Selektorka 43. Susreta akvarelista je Slavica Žarković, kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Realizaciju kolonije omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Zrenjanin.

     

    susret akvarelista
    Foto: Savremena galerija Zrenjanin

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura