Kultura Vesti Zrenjanin

Proglašeni pobednici književnog konkursa “Ulaznica 2020”

biblioteka je raspisala konkurs ulaznica 2020

Žiri književnog konkursa “Ulaznica 2020”, koji su raspisali časopis “Ulaznica” i Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina, doneo je jednoglasnu odluku o ovogodišnjim nagradama.

 

U kategoriji poezije, prva nagrada pripala je mladoj splitskoj književnici Luci Kozini za delo “Uspoređivanje”. Druga nagrada dodeljena je Aleksandru Jovičiću iz Lešaka za delo “Draga mama”, a treća Ani Avramov iz Zrenjanina za “Jugo”.

 

U oblasti proze, prvu nagradu osvojila je Marija Rakić Mimica iz Splita za delo “Šamar”. Druga nagrada dodeljena je Neveni Karanović iz Beograda za delo “Influenserka”. Treća je pripala Martinu Grabasu iz Pančeva za delo “Ukleti svetionici”.

 

U kategoriji eseja, prva nagrada pripala je Mileni Lazić iz Beograda za esej “Stabilnost otvorene strukture identiteta”. Druga nagrada je dodeljena Neveni Stanojević iz Ćićevca za rad “Usamljeni Minotaur u Asterionovom domu”. Treću nagradu osvojila je Danica Đokić iz Jagodine za “Yugoslav: smrt i dokolica”.

 

Ovogodišnji žiri radio je u sastavu: urednica i kritičarka iz Kikinde Dunja Ilić (predsednica žirija), književnik i urednik iz Novog Sada Alen Bešić i urednik časopisa “Ulaznica” Vladimir Arsenić.

 

Na konkurs “Ulaznica 2020” se odazvao veliki broj autora

 

Žiri je sa zadovoljstvom konstatovao da se povodom javnog poziva na onlajn konkurs, koji je objavljen u maju, odazvao srazmerno veliki broj autora. Radovi su stigli iz svih država bivše Jugoslavije.

 

PROČITAJTE JOŠ. Knjiga za vikend: Pogledi na Latinsku Ameriku u knjizi “Sablje i utopije”

 

– Nagrađeni radovi su se izdvojili svojim književnim kvalitetom, poetičkom doslednošću i vrhunskom obradom izabrane teme. Zanimljivi i različiti po svojim tematskim istraživanjima, a napisani sa upečatljivim književnim umećem i uverljivošću, ovi tekstovi su se iz mnoštva izdvojili zrelošću izraza, premda se radi o mladim osobama – obrazložila je odluku predsednica žirija Dunja Ilić.

 

Ona je dodala da je u svom ocenjivanju žiri vrednovao isključivo kvalitet umetničko – jezičkog izraza koji je u nagrađenim radovima nesumnjiv.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM