• Proglašeni ovogodišnji pobednici Likovnog konkursa „30×30“

    Sinoć je u Kulturnom centru Zrenjanina otvoren 14. Likovni salon „30×30“. U okviru salona predstavljeni su radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg Likovnog konkursa „30×30“ i proglašeni su nagrađeni autori.   Dobitnik prve nagrade je Marko Vukša za skulptorski rad „Unutrašnji prostor“. Dobitnica druge nagrade je Suzana Vučković za slikarski rad „Posmatrač“, a dobitnica treće nagrade je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Proglašeni ovogodišnji pobednici Likovnog konkursa „30×30“

    Sinoć je u Kulturnom centru Zrenjanina otvoren 14. Likovni salon „30×30“. U okviru salona predstavljeni su radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg Likovnog konkursa „30×30“ i proglašeni su nagrađeni autori.

     

    Dobitnik prve nagrade je Marko Vukša za skulptorski rad „Unutrašnji prostor“. Dobitnica druge nagrade je Suzana Vučković za slikarski rad „Posmatrač“, a dobitnica treće nagrade je Ivana Radovanović za rad (sliku) „Neće te zaobići“.

     

    Ana Stanar, istoričarka umetnosti, kao i Vukašin Milović i Milutin Mićić, činili su ovogodišnji žiri.

     

    Organizator konkursa i salona je Kulturni centar Zrenjanina koji zajedno sa autorom projekta raspisuje svake godine, u septembru, likovni konkurs. Njegovi rezultati se vide na likovnom salonu koji će, pored premijernog otvaranja i izlaganja radova u Zrenjaninu, biti predstavljen i u Beogradu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu. Konkurs (salon) je međunarodnog karaktera, a ove godine učešće su prijavila 202 autora (likovna umetnika) iz zemlje i inostranstva.

     

    Pročitajte još: KUD „Pionir“ nastupio u Panami na festivalu „Deca igraju za mir u svetu“

     

    Na otvaranju, publici i gostima su se obratili Goran Marinković, direktor Kulturnog centra, i Milutin Mićić, autor projekta.

     

    Zrenjaninski Likovni salon „30×30“ otvoren je do kraja godine u izložbenom prostoru Kulturnog centra Zrenjanin.

     

    Pokrovitelj programa je Grad Zrenjanin.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura