• Priznanje za grupu „Pannonica“ na međunarodnom festivalu u Herceg Novom

    Muška vokalna grupa „Pannonica“ iz Zrenjanina osvojila je srebrnu diplomu na 7. Međunarodnom festivalu horova, koji je održan prošlog vikenda u Herceg Novom.   Tokom tri festivalska dana, u revijalnom i takmičarskom delu, nastupilo je 600 horskih pevača iz 22 ansambla u tri kategorije: dečiji, omladinski i ansambli odraslih. Žiri ovog festivala činile su eminentne […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Priznanje za grupu „Pannonica“ na međunarodnom festivalu u Herceg Novom

    Muška vokalna grupa „Pannonica“ iz Zrenjanina osvojila je srebrnu diplomu na 7. Međunarodnom festivalu horova, koji je održan prošlog vikenda u Herceg Novom.

     

    Tokom tri festivalska dana, u revijalnom i takmičarskom delu, nastupilo je 600 horskih pevača iz 22 ansambla u tri kategorije: dečiji, omladinski i ansambli odraslih. Žiri ovog festivala činile su eminentne dirigentkinje Tamara Adamov Petijević, Dragana Jovanović i Jasenka Ostojić.

     

    Titulu laureata poneo je izvanredni Kamerni mešoviti hor „Lola“ iz Sarajeva, koji je zrenjaninska publika imala priliku da čuje na ovogodišnjem Horskom festivalu „Slobodan Bursać“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Fotograf Vladeta Milojević izlaže radove pred svojim sugrađanima

     

    – Za našu vokalnu grupu ovo je bilo jedno potpuno novo i uzbudljivo iskustvo. Prvi put smo nastupili van Srbije, na međunarodnom takmičenju. Vratili smo se, pre svega, ponosni i zadovoljni našim pevanjem i osvojenom nagradom. Učestvovali smo revijalno na otvaranju festivala i pevali u prelepom i inspirativnom prostoru Kanli kule. Takmičarski deo smo otpevali u crkvi Svetog Jeronima, čija nam je kamena struktura obezbedila odličnu akustiku primerenu našem akapela programu – kaže dirigentkinja grupe „Pannonica“ Zorica Kozlovački.

     

    Dodatnu motivaciju Zrenjaninci su pronašli u lepom vremenu koje ih je pratilo tokom celog trajanja festivala, ali i u pogledu na plavi horizont, palme i uske uličice isprekidane karakterističnim mnoštvom stepenica.

     

    – Najveće zadovoljstvo priredili su nam publika, koja nije štedela na aplauzima i čestitkama posle svakog našeg nastupa, kao i naši prijatelji i pevači ostalih horova i ansambala. Ovim takmičenjem smo završili pevačku sezonu. Ona je za nas bila više nego fascinantna, jer smo posle samo dve godine postojanja i, s obzirom na teške okolnosti za sve pevačke sastave u te dve godine, ove godine izveli pravi podvig – naglašava Kozlovački.

     

    pannonica

     

    Grupa snažno napreduje

     

    „Pannonica“ je nastupila na tri takmičenja u Bijeljini, Valjevu i Herceg Novom i osvojila izuzetne nagrade. Učestvovala je i na festivalu „Raspevani mostovi“ u Novom Sadu. Nedavno je uspešno održala i godišnji koncert i imala nekoliko nastupa u okviru kulturnih dešavanja u Zrenjaninu.

     

    – Proširili smo i osnažili grupu koja sada broji deset pevača. Postali smo vrlo prepoznatljivi, jer smo na svim takmičenjima bili jedina muška grupa. Za jedan amaterski sastav, koji postoji isključivo vođen entuzijazmom, ljubavlju prema zajedničkom pevanju i delikatnoj horskoj vokalnoj umetnosti, mi snažno napredujemo. Ponosni smo na to – ističe Zorica Kozlovački.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U Muškoj vokalnoj grupi „Pannonica“ pevaju Milivoj Adamov i Miloš Gavrilov (prvi tenor), Goran Mišković i Zvonko Romac (drugi tenor), Milan Jokić, Robert Hodžić, Aleksandar Milas i Norbert Nehez (bariton), i Vladimir Tomić i Milan Milanov (bas).

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura