Foto dana Kultura Vesti Zrenjanin

Priređen prijem za učesnike Međunarodnog festivala folklora „Lala“

festival lala

Za učesnike Međunarodnog festivala folklora „Lala“, koji se u našem gradu održava 17. put, danas je upriličen prijem u Gradskoj kući.

 

Predstavnike folklornih ansambala iz Rumunije, Rusije, Belorusije, Češke i Španije, kao i zrenjaninskog KUD-a „Pionir“, primio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

 

Pročitajte još: Taraške rode pošle na daleki put, meštani im priredili ispraćaj (Foto)

 

Uz reči najtoplije dobrodošlice, Santovac je rekao:

 

– Verujem da činjenica da neki od vas dolaze već nekoliko godina uzastopce pokazuje da smo dobri domaćini. Zaista nam je veliko zadovoljstvo što u okviru manifestacije „Dani piva“ organizujemo i međunarodni festival folkolora. A na kom se nađu mališani iz cele Evrope. Ne samo što Zrenjaninci uživaju u igri i plesu iz celog sveta, nego i naši gosti imaju priliku da upoznaju Zrenjanin. Između ostalog, i Gradsku kuću u kojoj smo danas, a koja će sledeće godine proslaviti dva veka – istakao je Santovac.

 

Gostima se obratio i Radovan Moldovan, iz KUD-a „Pionir“ i Organizacionog odbora festivala.

 

– Kad se sretnemo u Zrenjaninu, a sa nekima kao što su to naši prijatelji iz Rumunije, koji učestvuju od prvog festivala pa sve do danas, punih 17 godina, sreći stvarno nema kraja. Zahvaljujem se što ste došli i što ste uveličali našu manifestaciju. Priredili ste veliko zadovoljstvo našim građanima – istakao je Moldovan.

 

Gosti su se zahvalili na gostoprimstvu koje je, prema njihovim rečima, veliko i srdačno. Ujedno su izneli nekoliko predloga kako bi se festival mogao unaprediti.

 

U nastupima folkloraša iz Rumunije, Češke, Španije, Rusije, Belorusije, Italije i Srbije, Zrenjaninci mogu uživati večeras i sutra od 20 časova. Program se odigrava na glavnom gradskom trgu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM