• PRIČE IZ DEPOA: Publika može da vidi eksponate koji su retko izlagani

    Izložba „Priče iz depoa“ biće postavljena u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin od petka, 5. juna. Posetioci će moći da je pogledaju tokom leta.   Izložba predstavlja prikaz odabranih predmeta iz svih odeljenja i zbirki unutar Narodnog muzeja Zrenjanin. Publici prikazuje eksponate koji su retko izlagani (ili gotovo nikada) i nisu uvršteni kao deo stalne postavke […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PRIČE IZ DEPOA: Publika može da vidi eksponate koji su retko izlagani

    Izložba „Priče iz depoa“ biće postavljena u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin od petka, 5. juna. Posetioci će moći da je pogledaju tokom leta.

     

    Izložba predstavlja prikaz odabranih predmeta iz svih odeljenja i zbirki unutar Narodnog muzeja Zrenjanin. Publici prikazuje eksponate koji su retko izlagani (ili gotovo nikada) i nisu uvršteni kao deo stalne postavke Muzeja. Predmeti koji su smešteni u depou povremeno se koriste za potrebe monografskih ili tematskih izložbi, publikovanje, prigodna predavanja i kustoski istraživački rad. Kroz nekoliko kamernih postavki predstaviće se Prirodnjačko, Arheološko, Etnološko, Istorijsko (zbirke starije, novije i istorije sporta) i Umetničko odeljenje (zbirke primenje i likovne umetnosti), kao i Zbirka stare i retke knjige, koja se čuva kao deo Specijalne muzejske biblioteke.

     

    Pročitajte još: KNJIGA ZA VIKEND: „Male uspomene“ iz pera velikog pisca

     

    Cilj izložbe je da se predstavi celokupan rad muzejskih službi i odeljenja, i pored stalne postavke koja prezentuje najznačajnije, najreprezentativnije eksponate iz svih pomenutih oblasti zavičajnog nasleđa, publika stekne uvid i u bogate fondove koji nisu dostupni javnosti, a čuvaju se unutar muzejskih depoa.

     

    Izložba je rezultat saradnje pomenutih odeljenja, Fotografskog odeljenja, Konzervatorsko-restauratorske, Tehničke i Pedagoško-informativne službe, uz tehničku podršku i saradnju informatičara.

     

    Autori izložbe „Priče iz depoa“ su kustosi pomenutih odeljenja i službi.

     

    Izložba će biti dostupna publici od petka, 5. juna. Svečano otvaranje izložbe neće biti održano zbog mera predostrožnosti zarad sprečavanja širenja epidemije.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura