• Predstava „Kabare Đulomajor“ kao oda Banatskom Karađorđevu

    Banatsko Karađorđevo ove godine slavi veliki jubilej – jedan vek od osnivanja sela. Obeležavanju lepog i važnog jubileja svoj doprinos dali su i članovi Amaterskog pozorišta „Jovica Jelić“ predstavom „Kabare Đulomajor“.   Tekst za predstavu je napisao i predstavu režirao Milan Martinović.   PROČITAJTE JOŠ: Ilija Bakić dobitnik novoustanovljene književne nagrade “Bogdan Čiplić”   – […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Predstava „Kabare Đulomajor“ kao oda Banatskom Karađorđevu

    Banatsko Karađorđevo ove godine slavi veliki jubilej – jedan vek od osnivanja sela. Obeležavanju lepog i važnog jubileja svoj doprinos dali su i članovi Amaterskog pozorišta „Jovica Jelić“ predstavom „Kabare Đulomajor“.

     

    Tekst za predstavu je napisao i predstavu režirao Milan Martinović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ilija Bakić dobitnik novoustanovljene književne nagrade “Bogdan Čiplić”

     

    – „Kabare Đulomajor“ je oda Banatskom Karađorđevu. To je oda našim precima, koji su došli pre sto godina u deo atara koji se zove Đulomajor, ratnicima koji su dobili zemlju, a o njoj ništa nisu znali, koji su dobili zemlju, a da nisu imali čime da je obrade. I koji su preživeli, naučili da budu dobri domaćini i da stvore ovo današnje selo koje, tvrdim, ima sve što je potrebno za lep život. Ima dobre i vredne ljude, zemlju, fabriku, vrtić, školu… I što je najvažnije – decu. Danas u vrtiću imamo četrdeset i četvoro dece, što garantuje opstanak sela, i to u vremenu kada se i gradovi prazne – kaže za portal zrenjaninski.com Milan Martinović.

     

    kabare đulomajor

     

    „Kabare Đulomajor“ je vesela, kabaretska predstava oko koje su se okupile sve generacije glumaca amatera. U njoj glume Milica Banč, Staša Grubišić, Gordana Galović, Anastazija Glumac, Goran Budisavljević, Simo Bikić, Nikola Knežević, Snežana Javorina i Zoran Jovanović.

     

    Premijera „Kabarea Đulomajor“ je bila u aprilu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Glumci pozorišta „Jovica Jelić“ odigraće ga i u nedelju, 19. septembra, na sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, s početkom u 20 časova. U slavu sela i njegovih stanovnika, gde god oni danas bili.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura