• Ilija Bakić dobitnik novoustanovljene književne nagrade „Bogdan Čiplić“

    Književnik Ilija Bakić, autor romana „Dvostav“, dobitnik je novoustanovljene nagrade „Bogdan Čiplić” za najbolji prozni rukopis na srpskom jeziku, koju dodeljuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa.   PROČITAJTE JOŠ: Slikarska kolonija u Elemiru protekla u sjajnoj atmosferi (Foto)   Žiri, koji je radio u sastavu Radovan Vlahović (predsednik), Milana Poučki i Nenad Stanojević, doneo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ilija Bakić dobitnik novoustanovljene književne nagrade „Bogdan Čiplić“

    Književnik Ilija Bakić, autor romana „Dvostav“, dobitnik je novoustanovljene nagrade „Bogdan Čiplić” za najbolji prozni rukopis na srpskom jeziku, koju dodeljuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Slikarska kolonija u Elemiru protekla u sjajnoj atmosferi (Foto)

     

    Žiri, koji je radio u sastavu Radovan Vlahović (predsednik), Milana Poučki i Nenad Stanojević, doneo je jednoglasnu odluku o ovogodišnjem pobedniku. On će biti nagrađen objavljivanjem knjige u izdanju Banatskog kulturnog centra.

     

    Pored Ilije Bakića, u najuži izbor ušli su i rukopisi Draginje Ramadanski, Davida Kecmana, Miomira Milinkovića i Jasmine Malešević. Na konkurs su, inače, pristigla ukupno 34 rukopisa iz zemlje i regiona.

     

    Ilija Bakić (Vršac, 1960) je pesnik, pripovedač, romansijer, kritičar i urednik. Objavio je preko dvadeset knjiga, a dobitnik je više nagrada.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Bogdan Čiplić, čije ime nosi novoustanovljena književna nagrada, bio je književnik, prevodilac i upravnik Srpskog narodnog pozorišta. Rođen je u Novom Bečeju 1910. a umro je u Beogradu 1989. godine.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura