Kultura Vesti Zrenjanin

Predrag Grujić osvojio nagradu za najboljeg mladog glumca

predrag grujić
Foto: Jovan Kovačević

Nagradu za najboljeg mladog glumca “Milena Sadžak”, koju dodeljuje Pozorište lutaka Niš, na 52. Susretu profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, održanom prošle nedelje u Novom Sadu, osvojio je Zrenjaninac Predrag Grujić.

 

Grujić je nagradu dobio za ulogu u predstavi “Bela griva” Pozorišta lutaka “Pinokio” iz Beograda.

 

Ovo mu je druga nagrada za ulogu Folka u “Beloj grivi”. Prva je bila za glumca večeri na Zimskom pozorišnom festivalu za decu u Aleksincu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Iz štampe izašao “Književni kuvar ili jestiva književnost” Voje Despotova

 

– Ono što je bilo najzanimljivije, a u isto vreme i najizazovnije u radu na predstavi, jeste razvoj odnosa sa Belom grivom. Prvi put u životu sam doživeo da mi partner na sceni ne bude čovek, već životinja, i to ne prava, već lutka. Međutim, lutkari i plesači koji animiraju konje toliko su verodostojno i autentično “oživeli” konja, da sam imao osećaj da ispred mene zaista stoji pravi, živ konj. Koji diše, koji voli, koji neobuzdano vapi za slobodom i koji je duboko povređen od strane ljudi koji žele da vladaju njime. Konj koji oseća. Oseća isto ono što i Folko – kaže Predrag Grujić za portal zrenjaninski.com.

 

On citira reditelja predstave Predraga Stojmenovića, koji je rekao: “Ljubav između malog ribara i razuzdanog konja prerasta u njihovu zajedničku borbu za slobodom, koju na kraju plaćaju životom”.

 

predrag grujić
Foto: Jovan Kovačević

 

Prvi put u Narodnom pozorištu Zrenjanin

 

Inače, Grujić prvi put od završetka glumačke akademije radi u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” u Zrenjaninu. Kako ističe, to čini sa velikom radošću.

 

– Spremamo lutkarsku predstavu “Dečak i mesec” u režiji Vjere Vidov, čija je premijera zakazana za 15. novembar – navodi naš sagovornik.

 

Nedavno je u Narodnom pozorištu “Sterija” u Vršcu imao i premijeru predstave “Falstaf i vesele žene vindzorske” u režiji Darijana Mihajlovića.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Pored toga, igram u još nekoliko predstava kako u Vršcu, tako i u Narodnom pozorištu u Somboru. Angažovan sam i u pozorištu “Boško Buha” i u Pozorištu lektira “Vladimir Jevtović”. Takođe sam član glumačke trupe Allegretto teatra – ističe Predrag Grujić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM