• Predrag Grujić osvojio nagradu za najboljeg mladog glumca

    Nagradu za najboljeg mladog glumca „Milena Sadžak“, koju dodeljuje Pozorište lutaka Niš, na 52. Susretu profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, održanom prošle nedelje u Novom Sadu, osvojio je Zrenjaninac Predrag Grujić.   Grujić je nagradu dobio za ulogu u predstavi „Bela griva“ Pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Beograda.   Ovo mu je druga nagrada za ulogu Folka […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Predrag Grujić osvojio nagradu za najboljeg mladog glumca

    Nagradu za najboljeg mladog glumca „Milena Sadžak“, koju dodeljuje Pozorište lutaka Niš, na 52. Susretu profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, održanom prošle nedelje u Novom Sadu, osvojio je Zrenjaninac Predrag Grujić.

     

    Grujić je nagradu dobio za ulogu u predstavi „Bela griva“ Pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Beograda.

     

    Ovo mu je druga nagrada za ulogu Folka u „Beloj grivi“. Prva je bila za glumca večeri na Zimskom pozorišnom festivalu za decu u Aleksincu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Iz štampe izašao “Književni kuvar ili jestiva književnost” Voje Despotova

     

    – Ono što je bilo najzanimljivije, a u isto vreme i najizazovnije u radu na predstavi, jeste razvoj odnosa sa Belom grivom. Prvi put u životu sam doživeo da mi partner na sceni ne bude čovek, već životinja, i to ne prava, već lutka. Međutim, lutkari i plesači koji animiraju konje toliko su verodostojno i autentično „oživeli“ konja, da sam imao osećaj da ispred mene zaista stoji pravi, živ konj. Koji diše, koji voli, koji neobuzdano vapi za slobodom i koji je duboko povređen od strane ljudi koji žele da vladaju njime. Konj koji oseća. Oseća isto ono što i Folko – kaže Predrag Grujić za portal zrenjaninski.com.

     

    On citira reditelja predstave Predraga Stojmenovića, koji je rekao: „Ljubav između malog ribara i razuzdanog konja prerasta u njihovu zajedničku borbu za slobodom, koju na kraju plaćaju životom“.

     

    predrag grujić
    Foto: Jovan Kovačević

     

    Prvi put u Narodnom pozorištu Zrenjanin

     

    Inače, Grujić prvi put od završetka glumačke akademije radi u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu. Kako ističe, to čini sa velikom radošću.

     

    – Spremamo lutkarsku predstavu „Dečak i mesec“ u režiji Vjere Vidov, čija je premijera zakazana za 15. novembar – navodi naš sagovornik.

     

    Nedavno je u Narodnom pozorištu „Sterija“ u Vršcu imao i premijeru predstave „Falstaf i vesele žene vindzorske“ u režiji Darijana Mihajlovića.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Pored toga, igram u još nekoliko predstava kako u Vršcu, tako i u Narodnom pozorištu u Somboru. Angažovan sam i u pozorištu „Boško Buha“ i u Pozorištu lektira „Vladimir Jevtović“. Takođe sam član glumačke trupe Allegretto teatra – ističe Predrag Grujić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura