• Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti audiovizuelne kulture

    Danas je u Filmskom centru Srbije u Beogradu potpisan Memorandum o saradnji u oblasti audiovizuelne kulture i kinoprikazivačke delatnosti. Memorandum je potpisan u cilju saradnje, ostvarivanja ciljeva i sprovođenja aktivnosti Mreže kinoprikazivača Srbije.   Kulturni centar Zrenjanina je jedan od potpisnika Memoranduma. Ovaj dokument je, u ime pomenute ustanove, potpisao direktor Goran Marinković. Član radne […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti audiovizuelne kulture

    Danas je u Filmskom centru Srbije u Beogradu potpisan Memorandum o saradnji u oblasti audiovizuelne kulture i kinoprikazivačke delatnosti. Memorandum je potpisan u cilju saradnje, ostvarivanja ciljeva i sprovođenja aktivnosti Mreže kinoprikazivača Srbije.

     

    Kulturni centar Zrenjanina je jedan od potpisnika Memoranduma. Ovaj dokument je, u ime pomenute ustanove, potpisao direktor Goran Marinković. Član radne grupe za formiranje Mreže kinoprikazivača Srbije je Vladimir Đurić, pomoćnik direktora i rukovodilac programske službe u Kulturnom centru Zrenjanina.

     

    Formiranje mreže započeto je na prvoj konferenciji kinoprikazivača, održanoj u oktobru u Gornjem Milanovcu. Učesnici konferencije bili su predstavnici 17 domaćih prikazivača – kulturnih centara, domova kulture i bioskopa. A među njima je i Kulturni centar Zrenjanina.

     

    Pročitajte još: „Klub prijatelja Kulturnog centra“ ima velike planove sa ovom ustanovom

     

    Pored razmene iskustava i primera dobre prakse, došlo se i na ideju da se formira kulturno-bioskopska mreža.

     

    Zajednički dogovor bio je formiranje radne grupe koja će raditi na osnivanju i određivanju ciljeva buduće mreže. Radnu grupu će činiti predstavnici Kulturnog centra Zrenjanina, Kulturnog centra Gornji Milanovac, Centra za kulturu i turizam Mladenovac i Kulturnog centra Jagodina.

     

    Radna grupa je zaključila da osnivanje Mreže kinoprikazivača Srbije predstavlja važan korak u daljem razvoju filmske, odnosno audiovizuelne delatnosti u Republici Srbiji.

     

    Nakon što je potpisan Memorandum o saradnji u oblasti audiovizuelne kulture i kinoprikazivačke delatnosti izražena je spremnost da se zajedničkim delovanjem, kroz neformalnu mrežu,  ispune određeni ciljevi i uspostavi saradnja koja obuhvata veliki broj tačaka važnih za  razvoj filmske umetnosti. I to od promovisanja, edukacija, preko primena dobrih praksi, do zajedničkog razvoja u pravcu jačanja organizacionih, programskih i tehničkih kapaciteta.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. “ I to od promovisanja, edukacija, preko primena dobrih praksi, do zajedničkog razvoja u pravcu jačanja organizacionih, programskih i tehničkih kapaciteta“.
      A, DA L’ ZNATE, DA SVAKO NAŠE SELO, NA PR. ELEMIR IMA SALU SA OKO 600! SEDIŠTA, U „ZADRUŽNOM DOMU“, IMA SALU, KOJU NIKO NE KORISTI!!!
      NEMAJU IDEJA, IZGLEDA!!!???
      NAŠI STARI SU IH NAPRAVILI, TE Z. DOMOVE, KULUKOM, DODUŠE, A, NJIHOVI NASLEDNICI…!!!???
      „NUMU“ DA IH KORISTE!!!
      PREKOR IZ ELEMIRA!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura