• Počasne članske karte biblioteke za medicinske radnike

    Povodom 23. aprila, Svetskog dana knjige i autorskih prava, Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ pripremili su počasne članske karte biblioteke za sve zaposlene medicinske radnike koji su od izbijanja epidemije radili u Kovid sistemu.   „Na ovaj način želimo da se zahvalimo upravo onima koji su u teškim uslovima i pod velikim […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Počasne članske karte biblioteke za medicinske radnike

    Povodom 23. aprila, Svetskog dana knjige i autorskih prava, Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ pripremili su počasne članske karte biblioteke za sve zaposlene medicinske radnike koji su od izbijanja epidemije radili u Kovid sistemu.

     

    „Na ovaj način želimo da se zahvalimo upravo onima koji su u teškim uslovima i pod velikim pritiskom pokazali visok stepen profesionalizma i požrtvovanosti brinući o zdravlju i životima sugrađana“, saopštila je Gradska narodna biblioteka.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Muška vokalna grupa “Pannonica” predstavila novi video

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je kazao da su ovi medicinski radnici bili na prvoj liniji odbrane od koronavirusa kada je bilo najteže. Dodao je da oni nisu mogli sebi da priušte „luksuz“ da ostanu sa svojim porodicama kod kuće.

     

    – Oni se i dalje bore i najviše žrtvuju za dobrobit svih nas. Zato je ovo jedan od načina da im se zahvalimo na svemu što rade. Knjiga je bogatstvo i najbolji drug u ovim, nažalost, ne tako lepim vremenima – poručio je gradonačelnik.

     

    Svetski dan knjige i autorskih prava je ustanovio UNESCO 1995. godine. Obeležava se sa željom da se ukaže na značaj knjige i čitanja kod svih starosnih kategorija stanovništva.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Sa porukom da knjiga jeste dobar putokaz u vremenima koja su teška, ali jeste i lek, organizatori današnjeg darivanja žele da skrenu pažnju i na značaj kulture.

     

    „Bez nje nema ni solidarnosni, ni brige o bližnjem“, poručuju iz biblioteke.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Rokenrol spektakl u Zrenjaninu pratila publika širom sveta! (Foto)

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura