Kultura Vesti Zrenjanin

Počasne članske karte biblioteke za medicinske radnike

biblioteka obezebdila počasne članske karte

Povodom 23. aprila, Svetskog dana knjige i autorskih prava, Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ pripremili su počasne članske karte biblioteke za sve zaposlene medicinske radnike koji su od izbijanja epidemije radili u Kovid sistemu.

 

“Na ovaj način želimo da se zahvalimo upravo onima koji su u teškim uslovima i pod velikim pritiskom pokazali visok stepen profesionalizma i požrtvovanosti brinući o zdravlju i životima sugrađana”, saopštila je Gradska narodna biblioteka.

 

PROČITAJTE JOŠ: Muška vokalna grupa “Pannonica” predstavila novi video

 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je kazao da su ovi medicinski radnici bili na prvoj liniji odbrane od koronavirusa kada je bilo najteže. Dodao je da oni nisu mogli sebi da priušte “luksuz” da ostanu sa svojim porodicama kod kuće.

 

– Oni se i dalje bore i najviše žrtvuju za dobrobit svih nas. Zato je ovo jedan od načina da im se zahvalimo na svemu što rade. Knjiga je bogatstvo i najbolji drug u ovim, nažalost, ne tako lepim vremenima – poručio je gradonačelnik.

 

Svetski dan knjige i autorskih prava je ustanovio UNESCO 1995. godine. Obeležava se sa željom da se ukaže na značaj knjige i čitanja kod svih starosnih kategorija stanovništva.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Sa porukom da knjiga jeste dobar putokaz u vremenima koja su teška, ali jeste i lek, organizatori današnjeg darivanja žele da skrenu pažnju i na značaj kulture.

 

“Bez nje nema ni solidarnosni, ni brige o bližnjem”, poručuju iz biblioteke.

 

PROČITAJTE JOŠ: Rokenrol spektakl u Zrenjaninu pratila publika širom sveta! (Foto)

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM