• Plesna predstava „Teorija struna“ gostuje u Zrenjaninu, ulaz besplatan

    Plesna predstava „Teorija struna“ biće izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 7. marta, s početkom u 20 časova.   Ova predstava nastala je kao rezultat ko-autorskog rada žena koje su u dobi između 50 i 60 godina i koje su nekada plesale u studiju Dubravke Maletić. Sada, 30 godina nakon poslednjeg zajedničkog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Plesna predstava „Teorija struna“ gostuje u Zrenjaninu, ulaz besplatan

    Plesna predstava „Teorija struna“ biće izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 7. marta, s početkom u 20 časova.

     

    Ova predstava nastala je kao rezultat ko-autorskog rada žena koje su u dobi između 50 i 60 godina i koje su nekada plesale u studiju Dubravke Maletić. Sada, 30 godina nakon poslednjeg zajedničkog nastupa, okupile su se kako bi promišljale o sebi i promenama koje su se u međuvremenu dogodile.

     

    One postavljaju sebi i drugima pitanja – Može li žena plesati u pozorištu i kada navrši 50 godina? Šta je njena uloga u društvu i porodici? Kakav je njen odnos prema sebi samoj? Ovaj ples je izvođenje stalne tenzije između opštih slika o ženi i specifičnosti ličnih istorija, stremljenja, odnosa prema sebi i životu.

     

    Teorija struna, koja se razvila u okviru fizike kao pokušaj opisivanja svih poznatih osnovnih sila i stanja materije, u ovoj predstavi se koristi kao metafora „ženskog principa“ i zajedništva, ali se otvora i za drugačija čitanja.

     

    Pročitajte još: Devojčica iz filma „Mrtav ‘ladan“ režira predstavu u Narodnom pozorištu

     

    Predstava „Teorija struna“ je imala premijeru u Narodnom pozorištu u Beogradu i sa uspehom je izvedena i u Bitef teatru. Gostovanje u Zrenjaninu ima za cilj ne samo da prikaže predstavu Zrenjanincima, već i da uključi vršnjakinje sa lokala.

     

    Predstavi će prethoditi radionica koja će omogućiti da se učesnice iz Zrenjanina uključe u izvođenje jednog segmenta predstave.

     

    Ulaz je besplatan, ali zainteresovani treba da rezervišu svoje mesto putem e-maila struneprojekat@gmail.com

     

    Koncept i dramaturgija: Marko Pejović

     

    Koreografija i izvođenje: Branka Baretić Milenković, Danijela Radosavljević Pantić, Marina Nisić Maraš, Stanislava Maksimović Raičević, Svetlana Mojsilović Đurović

     

    Kostimograf: Boris Čakširan

     

    Muzička urednica: Dragana Pantić

     

    Plesna pedagoškinja: Ana Ignjatović-Zagorac

     

    Fotograf: Nemanja Maraš

     

    Finansijska podrška: Međunarodni klub žena, Beograd.

     

    Podrška u realizaciji: Kulturni centar „Magacin“

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura