Kultura Vesti Zrenjanin

PerSu marketi podržavaju manifestaciju “Nedelja kulture” u Zrenjaninu

nedelja kulture

Grad Zrenjanin prve dane leta posvećuje kulturi, organizacijom manifestcije „Nedelja kulture“. Manifestacija će svečano biti otvorena 25. juna, simfonijskom bajkom Sergeja Prokofjeva „Peća i vuk“ u izvođenju Zrenjaninskog kamernog orkestra. Simbolično će biti zatvorena istom simfonijom 3. jula u izvođenju Zrenjaninske filharmonije.

 

S obzirom na to da su sa početkom pandemije, u martu 2019. godine, sve aktivnosti iz sfere kulture minimalizovane, ovaj događaj je pravi način da se okupe sve gradske ustanove kulture, a u njenu organizaciju uključe svi oni koji i te kako vrednuju doprinus kulture u razvoju jedne zajednice.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prvi celovečernji koncert Gradskog dečjeg hora Kulturnog centra

 

PerSu marketi su podrškom projektu “Nedelja kulture” još jednom demonstrirali volju da kontinuirano ulažu u razvoj kulture grada Zrenjanina.

 

Zrenjaninci i svi njihovi gosti uživaće u bogatom i inspirativnom programu koji za njih pripremaju Narodni muzej, Savremena galerija, Kulturni centar Zrenjanin, čiji rad PerSu marketi podržavaju još od 2018. godine, zatim Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, Istorijski arhiv, Zrenjaninski kamerni orkestar, Zrenjaninska filharmonija i drugi.

 

Ljubitelje rokenrol scene očekuje izvanredna izložba fotografija Brajana Rašića.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Iz kompanije “PerSu” naglašavaju da kroz podršku ustanovama i projektima iz oblasti kulture žele da doprinesu motivisanju mladih da se bave aktivnostima u ovoj sferi, a čitavu zajednicu inspirišu da uživaju u programima koje njihovi sugrađani vredno razvijaju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM