• Prvi celovečernji koncert Gradskog dečjeg hora Kulturnog centra

    Prvi celovečernji koncert Gradskog dečjeg hora Kulturnog centra Zrenjanina biće održan u nedelju, 27. juna, u Atrijumu Narodnog muzeja.   Na programu je dečja umetnička muzika iz opusa Vere Milanković, Dimitrija Golemovića, Zlatana Vaude, Darka Kraljića, Irine Denisove i drugih autora.   Dirigentkinja hora je Senka Milisavljević, a muzičku pratnju čine Tina Nikolovski (klavir) i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prvi celovečernji koncert Gradskog dečjeg hora Kulturnog centra

    Prvi celovečernji koncert Gradskog dečjeg hora Kulturnog centra Zrenjanina biće održan u nedelju, 27. juna, u Atrijumu Narodnog muzeja.

     

    Na programu je dečja umetnička muzika iz opusa Vere Milanković, Dimitrija Golemovića, Zlatana Vaude, Darka Kraljića, Irine Denisove i drugih autora.

     

    Dirigentkinja hora je Senka Milisavljević, a muzičku pratnju čine Tina Nikolovski (klavir) i Vesna Vučurević (flauta).

     

    Koncert Gradskog dečjeg hora počinje u 19 sati. Ulaz je slobodan.

     

    PROČITAJTE JOŠ: KUD “Lola” u nedelju organizuje prvi festival folklora u Stajićevu

     

    Hor okuplja talentovanu i muzikalnu decu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, koja pokazuju posebnu nadarenost za muziku. Pevanjem u horu deca razvijaju svoje talente, uče muziku i upoznaju se sa svim žanrovima umetničke muzike. Na repertoaru se nalaze različite vrste muzike, od svetovne i duhovne, preko filmske, narodne, starogradske i moderne, do džeza i rokenrola.

     

    Hor krase izrazita karakteristična boja i moćan zvuk, uz tačnu i prefinjenu intonaciju, lakoća pevanja uz posebnu nadahnutost i emociju koja se ogleda u izuzetnom odnosu i razumevanju dirigenta i malih pevača.

     

    Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina do sada je osvajao vredne nagrade i beleži veliki broj nastupa. Sastavni je deo gradske umetničke scene.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Horom diriguje magistarka umetnosti Senka Milisavljević. Stalna korepetitorka hora je profesorka Tina Nikolovski, a muzički saradnici i korepetitori su magistarka umetnosti i flautistkinja Vesna Vučurević i profesor Milan Milisavljević.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura