• Otvorena završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola

    U Kulturnom centru Zrenjanina sinoć je otvorena 18. po redu završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola.   Osim đaka Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“ i Zrenjaninske gimnazije, koje su i organizovale izložbu, u njoj učestvuju i učenici Srednje muzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, Tehničke škole, Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvorena završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola

    U Kulturnom centru Zrenjanina sinoć je otvorena 18. po redu završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola.

     

    Osim đaka Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“ i Zrenjaninske gimnazije, koje su i organizovale izložbu, u njoj učestvuju i učenici Srednje muzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, Tehničke škole, Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“, Medicinske škole, Srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Sečnja i Doma učenika srednjih škola „Angelina Kojić – Gina“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ osvojio jubilarno, 30. zlato

     

    Ovom izložbom, koja će trajati do 30. maja, afirmiše se likovno stvaralaštvo srednjoškolaca. Radovi su urađeni različitim likovnim tehnikama i medijima. U pitanju su olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, asamblaž, fotografija, digitalna slika, skulptura i keramika. Na izložbi učestvuje oko 50 autora sa više od stotinu radova. U opremanju i postavci likovnih radova učestvovali su đaci škole „Uroš Predić“. Koautorke postavke su Ana Stanar i Jovana Solomun, dok je autorka plakata Marija Vuksan.

     

    završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola

     

    Održana i modna revija

     

    Pripremu i realizaciju izložbe pomogli su mentori učenika Ana Stanar, Mira Topličević, Branko Đukić, Valentina Vencel, Jovana Solomun i Predrag Lojanica, inače profesori likovne kulture u srednjim školama i domu učenika. Koordinatorka i autorka izložbe je profesorka likovne kulture Dušanka Đorđević, koja u svojoj biografiji beleži organizaciju i realizaciju niza značajnih događaja i projekata u vezi sa likovnom kulturom, mladima i celokupnim umetničkim stvaralaštvom.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U sklopu otvaranja izložbe održana je i modna revija na kojoj je predstavljena kolekcija, koju čine haljine i kompleti za sezonu proleće – leto 2023, a koju su izradile i predstavile učenice obrazovnog profila Modelar odeće u Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi „Uroš Predić“, uz pomoć mentorke i nastavnice praktične nastave Jadranke Živković.

     

    završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura