Kultura Vesti Zrenjanin

Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ osvojio jubilarno, 30. zlato

omladinski mešoviti hor muzičke škole josif marinković
Foto: Vladimir Gabriel Lovas i Đorđe Miladinović

Još jednu vrednu horsku nagradu doneo je u Zrenjanin Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“. On je ovog puta osvojio zlatnu medalju i titulu pobednika kategorije „Kamerni mešoviti horovi“ na 22. „Majskim muzičkim svečanostima“, koje su održane u Bijeljini.

 

– Pre mesec dana smo osvojili prvo mesto na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije. Sada smo, puni utisaka, zadovoljni i srećni, pridodali još jednu prvu nagradu u našu bogatu riznicu. Ovo je jubilarno, 30. zlato – kaže dirigentkinja Zorica Kozlovački.

 

PROČITAJTE JOŠ: Gradski dečiji hor osvojio zlato i poneo laskavu titulu „Pobednik kategorije“

 

Na „Majskim muzičkim svečanostima“ ove godine je bio prijavljen rekordan broj od 47 horova iz nekoliko zemalja, koji su se takmičili u deset kategorija.

 

– U Bijeljini smo se predstavili stilski širokim i raznolikim repertoarom. Uživam da radim sa ovim mladim i energičnim ansamblom. Oni su izuzetno talentovani, ambiciozni i spremni za kontinuiran i složen proces rada koji horska umetnost zahteva. Poslednje dve kompozicije hor je izveo uz koreografiju, što je je bilo interesantno i žiriju i publici – navodi Kozlovački.

 

U Omladinskom mešovitom horu Muzičke škole „Josif Marinković“ pevaju 22 učenika: sopran Blanka Hajnal, Vaskrsija Kovačević, Milica Stanisavljev, Helena Bibić, Vasilija Zorić, Anđela Bugar i Anastasija Pajić, alt Ružica Sekulin, Isidora Prodanović, Anđela Ralbovski, Danica Momirov, Katarina Lungulov i Teodora Medić, tenor Aleksandar Žegarac, Lazar Adamov, Nikola Stojković i Dario Mihaljević, i bas Vladimir Gabriel Lovas, Luka Radin, Vladimir Aleksić, Vladan Kulinović i Vuk Simić.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Klavirski saradnik hora bio je učenik četvrtog razreda srednje škole Vladimir Gabriel Lovas.

 

U pratnji hora putovao je i profesor muzičke škole Đorđe Miladinović.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak