• Otvorena osma likovna kolonija u prostorijama kompanije „UM-Ing“

    U prostorijama zrenjaninskog preduzeća „UM-Ing“ danas je otvorena 8. likovna kolonija. Ove godine u radu kolonije, kojom rukovodi slikar Viorel Flora, učestvuju Rudolf Brkić, Javor Rašajski, Maja Volk, Marijan Baroš, Maja Jurić, Tamara Jovanov i dve mlade umetnice Teodora Petrović i Marija Falkovič.   Još nekoliko pozvanih slikara sprečeno je da učestvuje u radu kolonije, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvorena osma likovna kolonija u prostorijama kompanije „UM-Ing“

    U prostorijama zrenjaninskog preduzeća „UM-Ing“ danas je otvorena 8. likovna kolonija. Ove godine u radu kolonije, kojom rukovodi slikar Viorel Flora, učestvuju Rudolf Brkić, Javor Rašajski, Maja Volk, Marijan Baroš, Maja Jurić, Tamara Jovanov i dve mlade umetnice Teodora Petrović i Marija Falkovič.

     

    Još nekoliko pozvanih slikara sprečeno je da učestvuje u radu kolonije, ali će priložiti svoje radove.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pripremite spisak knjiga: Sajamski dani u Laguni i Delfi knjižarama

     

    – Moja porodica i ja uvek smo podržavali umetnike, jer smatarmo da su oni deo našeg društva koji teško živi i teško doživljava afirmaciju. Nama je veliko zadovoljstvo da se družimo sa slikarima, a još veće što kolonija ima i svoj humanitarni karakter. Naime, nakon pet održanih kolonija radove smo prodali na aukciji i pomogli kupovinu aparata za odeljenje neonatologije u zrenjaninskoj bolnici. To ćemo uraditi i nakon desete kolonije – rekao je na otvaranju direktor kompanije „UM-Ing“ Borislav Umićević.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Kolonija je osnovana pre osam godina na inicijativu pokojnog zrenjaninskog slikara Slavka Konculova. Svakog oktobra održava se u poslovnim prostorijama kompanije „UM-Ing“.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Gde se tacno nalaze prostorije izlozbe i do kada tacno traje kolonija ?
      Prolazi li neki autobus gradskog prevoza u blizini ?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura