• Otvorena izložba radova sa 66. saziva Umetničke kolonije Ečka (Foto)

    Izložba radova sa 66. saziva Umetničke kolonije Ečka „Slika 2021“ otvorena je sinoć u izložbenom salonu Savremene galerije Zrenjanin.   Izložbu, koja traje do 31. decembra, svečano su otvorile selektorka i kustoskinja projekta Sunčica Lambić Fenjčev i jedna od učesnica kolonije Jelena Grujičić iz Subotice.   Osim radova Jelene Grujičić, izložene su i slike Vladimira […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvorena izložba radova sa 66. saziva Umetničke kolonije Ečka (Foto)

    Izložba radova sa 66. saziva Umetničke kolonije Ečka „Slika 2021“ otvorena je sinoć u izložbenom salonu Savremene galerije Zrenjanin.

     

    Izložbu, koja traje do 31. decembra, svečano su otvorile selektorka i kustoskinja projekta Sunčica Lambić Fenjčev i jedna od učesnica kolonije Jelena Grujičić iz Subotice.

     

    Osim radova Jelene Grujičić, izložene su i slike Vladimira Bjeličića, Violete Vojvodić Balaž i Vuka Ćuka.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Sutra u pozorištu promocija knjige “Reke života” autora Predraga Kostina

     

    Sunčica Lambić Fenjčev je ovom prilikom kazala da je rad Vladimira Bjeličića „Obrisi u zelenilu“ baziran na fiktivnom narativu koji nastaje u pokušaju artikulacije legendi vezanih za Kaštel „Ečka“.

     

     

    Violeta Vojvodić Balaž je kulturnoj javnosti poznata po umetničko-istraživačkom projektu „Velike vode“. On tematizuje hidrotehničke radove u Vojvodini (1718-1977) kao kulturno-ekološki specifikum koji predstavlja osnovu za razvoj održivog odnosa prema okruženju.

     

    Jelena Grujičić u svom iskustvu postajanja majkom prikazuje motive „Dojilje“, otisnute sito štampom na platnu. Preko njih plete vez i pravi tapiseriju, stvarajući apstrahovan simbol umnožen u serijskim ponavljanjima.

     

    Pri realizaciji radova za koloniju u Zrenjaninu, Vuk Ćuk se vodio idejom subjektivnog – ličnih iskustava i utisaka koje je na koloniji doživeo, kao i naknadno utvrđenih informacija i podataka koji su se sa njegovim boravkom ispreplitali.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Inače, 66. saziv Umetničke kolonije Ečka „Slika 2021“ podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grada Zrenjanina.

     

    Više o ovogodišnjem sazivu Umetničke kolonije Ečka možete PROČITATI OVDE.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura