• Otvorena izložba radova Milutina Mićića „Vreme maski“

    Samostalna izložba radova akademskog slikara Milutina Mićića pod nazivom „Vreme maski“ otvorena je u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.   Publika je može pogledati do 5. maja, svakog dana od 8 do 21 sat.   PROČITAJTE JOŠ: Počasne članske karte biblioteke za medicinske radnike   Izloženo je dvadesetak slika, urađenih 2018. i 2019. godine u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvorena izložba radova Milutina Mićića „Vreme maski“

    Samostalna izložba radova akademskog slikara Milutina Mićića pod nazivom „Vreme maski“ otvorena je u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    Publika je može pogledati do 5. maja, svakog dana od 8 do 21 sat.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Počasne članske karte biblioteke za medicinske radnike

     

    Izloženo je dvadesetak slika, urađenih 2018. i 2019. godine u kombinovanoj tehnici, a izložbena celina nosi naziv „Vreme maski“. Umetnikov stvaralački izraz kreće se u pravcu otkrivanja drušvenih anomalija i njihovog sagledavanja, a umetnikova pažnja je usmerena na društvene krize.

     

    – Maske su oduvek bile prisutne u ljudskoj civilizaciji, od praistorije do danas. U različitim vremenima i kontekstu su imale i posebnu moć i značaj. Kroz ovaj ciklus svakoj slici dajem posebno metaforičko mesto. Moć maske na njima je neuhvatljiva, ali traži od posmatrača veliku koncentraciju i istraživanje – kazao je Milutin Mićić.

     

    On na slikama otvara značajna pitanja važna za današnji i budući trenutak.

     

    – Ukazujem na evoluciju zla. Značajan zahtev je razotkrivanje neprijatnih, ali i prijatnih istina. Komunikacija sa posmatračem je otvorena. Traganje za tajnama ovih slika može da pomogne svakom čoveku da se i sam kreativno i kritički otvori i preduzme nešto u svom okruženju i društvu. Daje mu priliku da prepozna tuđe, ali i svoje dobre i zle maske i prevaziđe ih – naglašava Mićić.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Milutin Mićić je 1986. završio Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu. Poslediplomske studije na istoj akademiji završio je tri godine kasnije. Do sada je imao 25 samostalnih izložbi slika, skulptura i rezanih oblika. Učestvovao je na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada za umetnički rad.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura