• Osmi Horski festival „Slobodan Bursać“ ovog vikenda u Zrenjaninu

    Osmi Horski festival „Slobodan Bursać“ biće održan 11. i 12. septembra u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Festival će biti organizovan u dva večernja termina, s početkom u 20 časova.   Na festivalu ćemo imati priliku da vidimo i čujemo nastupe zrenjaninskih horskih ansambala koji su tokom pandemije imali mogućnosti da rade i vežbaju.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Osmi Horski festival „Slobodan Bursać“ ovog vikenda u Zrenjaninu

    Osmi Horski festival „Slobodan Bursać“ biće održan 11. i 12. septembra u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Festival će biti organizovan u dva večernja termina, s početkom u 20 časova.

     

    Na festivalu ćemo imati priliku da vidimo i čujemo nastupe zrenjaninskih horskih ansambala koji su tokom pandemije imali mogućnosti da rade i vežbaju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin imao predstavnice u Horu dirigenata Srpske horske asocijacije

     

    „Uprkos svemu, i dalje možemo da kažemo da lokalni horovi, svojom brojnošću i kvalitetom, našem gradu daju epitet „Grad horova“. Uz zrenjaninske, ugostićemo i dva gostujuća hora“, navode organizatori festivala.

     

    Publika će imati priliku da čuje Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina, Hor muzičkog zabavišta „Sanjalice“ udruženja „Kolegijum“, Zrenjaninski kamerni hor, Mešoviti hor „Prepodobni Rafailo Banatski“… Nastupiće i Muška vokalna grupa „Pannonica“, Crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice“, Hor društva Slovenaca „Planika“ i Ženski vokalni kvartet „Vita Brevis“.

     

    Horski festival „Slobodan Bursać“ ugostiće i dva gostujuća hora. To su Hor „Camerata Slovenica“ iz Sarajeva i Dečiji hor „Svi uglas“ iz Beograda.

     

    Na početku svake festivalske večeri posetioci će imati priliku da vide i promotivni spot „Zrenjaninski horovi pevaju EKV“. Spot je snimljen u okviru promotivnih aktivnosti festivala na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu.

     

    Festival je revijalnog karaktera, a ulaz je besplatan.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Organizatori festivala su Kulturni centar Zrenjanina i KulturKick Creative Productions.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura