• Oni su vredni pažnje: Omladinski orkestar „Frenk Sinatra“ nastupa u petak

    Omladinski orkestar „Frenk Sinatra“ održaće koncert na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 22. oktobra. Koncert počinje u 20 časova.   Orkestar će se predstaviti publici kroz nekoliko filmskih numera, a izvešće i poznati valcer „Dunavski valovi“, srpsku tradicionalnu pesmu „Tamo daleko“ i čuvenu meksičku tradicionalnu pesmu „Cielito Lindo“, sa solistkinjama Marijom Aleksić i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Oni su vredni pažnje: Omladinski orkestar „Frenk Sinatra“ nastupa u petak

    Omladinski orkestar „Frenk Sinatra“ održaće koncert na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 22. oktobra. Koncert počinje u 20 časova.

     

    Orkestar će se predstaviti publici kroz nekoliko filmskih numera, a izvešće i poznati valcer „Dunavski valovi“, srpsku tradicionalnu pesmu „Tamo daleko“ i čuvenu meksičku tradicionalnu pesmu „Cielito Lindo“, sa solistkinjama Marijom Aleksić i Blankom Hajnal.

     

    Ulaz je besplatan.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Otvorena osma likovna kolonija u prostorijama kompanije “UM-Ing”

     

    Omladinski orkestar „Frenk Sinatra“ iz Zrenjanina deluje kao veliki vokalno – instrumentalni sastav. Zajedno sa saradnicima broji oko 50 članova i teži da iz kamernog orkestra preraste u veliku Filharmoniju dece i omladine, koja će negovati kvalitetnu muziku svih žanrova.

     

    Većina učesnika u orkestru i horu je srednjoškolskog uzrasta, ali ima i mlađih i starijih. Mnogi članovi su učenici muzičke škole i dobitnici brojnih pojedinačnih republičkih i međunarodnih nagrada. Neki od njih su Vuk Simić, Majda Mandić, Ema Šiveg, Emilijana Cukić, Vladimir Aleksić, Anđela Zorić, Darija Čanji, Ružica Sekulin, Blanka Hajnal, Vaskrsja Kovačević, Aleksandar Žegarac i saradnici Lara Malenić, Mila Milović, Marijana Gavranović i Rajan Bolozan.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Orkestrom rukovodi osamnaestogodišnji Đorđe Damjan, zajedno sa svojim vršnjakinjama Aleksandrom Stojšin i Katarinom Goršćak.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura