Kultura Vesti Zrenjanin

Gradski dečiji hor osvojio zlato i poneo laskavu titulu „Pobednik kategorije“

gradski dečiji hor kulturnog centra zrenjanina

Na 22. „Majskim muzičkim svečanostima“ u Bijeljini, Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina osvojio je zlatnu medalju i poneo laskavu titulu „Pobednik kategorije“ u kategoriji dečijih horova.

 

Program kojim se hor predstavio na takmičenju činile su pažljivo odabrane kompozicije, različite po stilu, epohi i karakteru. Kako navode u Kulturnom centru Zrenjanina, ove kompozicije su međusobno kontrasne i najbolje su dočarale odličan horski virtuozitet i sposobnost malih horskih pevača da se prilagode i autentično izvedu različite muzičke žanrove.

 

PROČITAJTE JOŠ: Raspisan konkurs za književnu nagradu „Bal u Elemiru“, poznata su i pravila

 

Prva kompozicija je bila „Enite ton Kirion“ Jovana Laskarisa, a zatim „O kosidbi“ Josifa Marinkovića. Za kraj je usledila uvek efektna kompozicija iz crtanog filma The Aristocats „Svi bi hteli da su kao mi“, u aranžmanu Dragane Damjan, uz vrhunsko izvođenje Tine Nikolovski na klaviru i Vesne Vučurević na flauti. One su svojom nadahnutošću i ogromnom muzikalnošću pretvorile ovaj nastup u izuzetan umetnički doživljaj za pamćenje.

 

gradski dečiji hor kulturnog centra zrenjanina

 

– Deca su naš grad predstavila na najbolji i najlepši način, izvodeći umetničku muziku na ozbiljnom i zavidnom nivou. Time su još jednom dokazala da muzika predstavlja vanvremensku umetnost i kvalitet, onaj kulturni oslonac koji nadrasta mnoge poteškoće današnjice, a koji treba negovati i njime značajno uticati na vaspitanje dece i mladih – navela je dirigentkinja Gradskog dečijeg hora Kulturnog centra Zrenjanina Senka Milisavljević.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Na zvanično objavljenim rang listama po svim kategorijama, Gradski dečiji hor iz Zrenjanina ima najviše osvojenih bodova od svih 50 horova koji su se takmičili u dva festivalska dana.

 

gradski dečiji hor kulturnog centra zrenjanina

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak