• Ognjen Rodić: Najteža uloga do sada mi je ujedno i najdraža (Foto)

    Zrenjaninski bend „Madresi“ nedavno je predstavio novi spot za pesmu „Hejter“, u kome se ponovo pojavljuje mladi amaterski glumac Ognjen Rodić. Ovo je nastavak saradnje koju je Rodić prošle godine uspostavio sa „Madresima“.   – Znam za njih odranije, dugo ih već slušam, a sasvim slučajno smo se povezali. Ovo je treći, a uskoro će […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ognjen Rodić: Najteža uloga do sada mi je ujedno i najdraža (Foto)

    Zrenjaninski bend „Madresi“ nedavno je predstavio novi spot za pesmu „Hejter“, u kome se ponovo pojavljuje mladi amaterski glumac Ognjen Rodić. Ovo je nastavak saradnje koju je Rodić prošle godine uspostavio sa „Madresima“.

     

    – Znam za njih odranije, dugo ih već slušam, a sasvim slučajno smo se povezali. Ovo je treći, a uskoro će da izađe i njihov četvrti spot u kome glumim – kaže Ognjen Rodić na početku razgovora za portal zrenjaninski.com.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Odložena premijera predstave “Dečko iz poslednje klupe”

     

    ognjen rodić

     

    Ognjen je rođen 2002. godine u Zrenjaninu. Gluma je počela da ga interesuje još u nižim razredima osnovne škole. Zbog toga je kasnije postao član Dramskog studija koji su vodili čuveni glumac Miloje Buca Ivanović i Vesna Varićak.

     

    – Tamo sam proveo šest – sedam godina i za to vreme smo radili dosta predstava. Najviše smo nastupali u Zrenjaninu, a igrali smo „San letnje noći“, „Vlast“ od Nušića, monologe… Takođe, u tom periodu smo sa Draganom Rajačićem radili predstavu „Draga Jelena Sergejevna“, sa kojom smo nastupili i na festivalu omladinskih predstava u Novom Sadu. Mislim da je to pozorišni komad sa kojim sam igrao pred najviše ljudi. Osim u Novom Sadu, više puta smo ga izveli i u Kulturnom centru Zrenjanina, od čega je jedno izvođenje imalo humanitarni karakter – priseća se Rodić.

     

    ognjen rodić

     

    Upisao Akademiju umetnosti u Novom Sadu

     

    Na pitanje koja dosadašnja uloga mu je bila najteža, a koja najdraža, Ognjen odgovara da je to ista uloga.

     

    – To je čuveni Hamletov monolog „Biti ili ne biti“. Nisam očekivao da će meni zapasti i dat mi je kada sam bio treći razred srednje škole. Na čudan način sam se izborio sa tim i mislim da sam u tom monologu za sada dao svoj maksimum. Bilo mi je izuzetno inspirativno, jer ga nisam odradio na klasičan način. Izvodio sam ga čak i pred beogradskom publikom – navodi Ognjen.

     

    Naš sagovornik je prošle godine prešao u školu glume „Prvi koraci“ u Beogradu, a ove godine je upisao Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer dramaturgija, sa željom da dalje radi na sebi.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Dramaturgija je drugi ugao onoga čime želim da se bavim u životu. Kod glume je prednost to što delim emociju sa publikom, dok kod dramaturgije sam mogu da kreiram tekst i svoju priču delim sa ljudima. Postalo mi je zanimljivo da obraćam pažnju na svoju okolinu i u njoj pronalazim inspiraciju za pisanje – objašnjava Ognjen Rodić i dodaje da će se u budućnosti truditi da se, paralelno sa obavezama na akademiji, što više probija na glumačkom polju, jer mu je to prva ljubav.

     

    ognjen rodić

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura