• Održana završna svečanost 36. manifestacije „Čitalačka značka“

    U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ održana je završna svečanost 36. manifestacije „Čitalačka značka“. Tom prilikom proglašeni su najuspešniji autori čitalačkih dnevnika u kategoriji učesnika od prvog do osmog razreda osnovne škole.   Prateći interesovanja dece i značajne jubileje, ovogodišnji obavezni deo programa bio je strip. Jedan od najpoznatijih superheroja, Supermen, proslavio je 80. rođendan, pa […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Održana završna svečanost 36. manifestacije „Čitalačka značka“

    U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ održana je završna svečanost 36. manifestacije „Čitalačka značka“. Tom prilikom proglašeni su najuspešniji autori čitalačkih dnevnika u kategoriji učesnika od prvog do osmog razreda osnovne škole.

     

    Prateći interesovanja dece i značajne jubileje, ovogodišnji obavezni deo programa bio je strip. Jedan od najpoznatijih superheroja, Supermen, proslavio je 80. rođendan, pa je ovogodišnja „Čitalačka značka“, u duhu tog jubileja, nosila naziv „Čitalačka Super značka“.

     

    Program završne svečanosti pripremili su učenici IV2 OŠ „Đura Jakšić“, sa učiteljicom Sonjom Vujaković, i bibliotekari Dečjeg odeljenja gradske biblioteke.

     

    Pročitajte još: Nagrade i priznanja najboljim učesnicima 8. festivala „BookILL fest“

     

    Svaki čitalački dnevnik trebalo je da sadrži prikaz najmanje pet knjiga, od kojih je jedna strip. Učesnicima je ostavljena mogućnost da utiske o pročitanim knjigama prikažu u formi koja im najviše odgovara: kao tekst, ilustraciju, u formi stripa, video zapisa, kao i da odluče da li će čitalački dnevnik pisati u elektronskoj ili klasičnoj formi.

     

    Čitalački dnevnici koje su deca vodila tokom čitave godine dostavljeni su Gradskoj biblioteci do 21. maja.

     

    Ove godine Biblioteci je predato oko 400 dnevnika iz 24 škole. Neka odeljenja su bila posebno maštovita i osmislila su kreativne kolekcije u kojima su doneli svoje dnevnike.

     

    čitalačka značka

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin