• Nagrade i priznanja najboljim učesnicima 8. festivala „BookILL fest“

    Učesnicima 8. festivala ilustracije knjige „BookILL fest” uručene su nagrade i priznanja. Ovaj festival organizuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa.   Na ovom međunarodnom internet konkursu, koji BKC realizuje uz podršku Novosadskog sajma, u konkurenciji je bilo 120 odabranih autora iz 27 država sveta.   Nagrade i priznanja za najbolje ilustracije knjiga lično su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nagrade i priznanja najboljim učesnicima 8. festivala „BookILL fest“

    Učesnicima 8. festivala ilustracije knjige „BookILL fest” uručene su nagrade i priznanja. Ovaj festival organizuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa.

     

    Na ovom međunarodnom internet konkursu, koji BKC realizuje uz podršku Novosadskog sajma, u konkurenciji je bilo 120 odabranih autora iz 27 država sveta.

     

    Nagrade i priznanja za najbolje ilustracije knjiga lično su primili Aleksa Jovanović, Anamarija Vartabedijan, Ana Petrović i Tijana Knežević. Svečanost je održana u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu. Pored njih, nagrade i priznanja su dobili i Stefan Georgesku (Rumunija), Viktoria Fomina (Rusija), Kristof Devos (Belgija), Alekos – Aleksis Forero (Kolumbija), Milena Vasojević, Jefimija Kocić i Miroslav Hraško.

     

    Pročitajte još: Predavanje Slavice Popov „Milan Konjović u Umetničkoj koloniji Ečka“

     

    Aleksi Jovanoviću nagrada je uručena za ilustrovanje knjige za decu „Prijatelji iz savane”. Anamarija Vartabedijan dobila je nagradu za pesničku knjigu „Zvijezda moga sna – Neno Belan”. Za najbolju foto-ilustraciju knjige nagradu je dobila Ana Petrović, za knjigu „Kowloon/Kowloon. Stefanu Georgesku (Rumunija) pripala je nagrada za proznu knjigu „Kuća kafe”.

     

    Priznanja za ilustrovanje knjiga za decu dodeljena su Viktoriji Fominioj (Rusija), za knjigu „Alisine avanuture u zemlji čuda”, Tijani Knežević za knjigu „Kućica na drvetu”, Kristofu Devosu (Belgija) za knjigu „Mak pronalazi prijatelja”.

     

    Otvorena izložba selektovanih i nagrađenih ilustracija

     

    Za inovacije u ilustrovanju priznanja su pripala Mileni Vasojević, za knjigu-kalendar „Mala priča o velikom Mesecu”, Jefimiji Kocić, za ilustracije u obliku QR kodova za knjigu „Vila Rosa” i Miroslavu Hrašku za naivno – slikarski pristup ilustrovanju knjige za decu „Dečak iz graška: Mirko Hraško slika Janka Hraška”. Dobitnik priznanja je i Alekos – Aleksis Forero (Kolumbija) za ilustracije u obliku otiska prsta za knjigu „Rapito i Sapon”.

     

    Žiri je radio u sastavu Slobodan Ivkov (predsednik), Sibila Petenji Arbutina i Senka Vlahović.

     

    Ovom prilikom otvorena je izložba selektovanih i nagrađenih ilustracija sa konkursa „BookILL fest“-a, kao gostujuća izložba iz „Bibiane” iz Bratislave pod nazivom „Srpski ilustratori na Bijenalu ilustracije u Bratislavi 2003–2017“. Izložbe „BookILL fest“-a i „Bibiane” biće dostupne posetiocima Galerije Banatskog kulturnog centra do 16. juna.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura