Kultura Vesti Zrenjanin

Održana Likovna kolonija u prelepom ambijentu Banje Rusanda

likovna kolonija

U Banji „Rusanda“ u Melencima od 15. do 19. jula održana je prva Likovna kolonija koju je selektovao akademski slikar Viorel Flora.

 

U predivnom banjskom ambijentu okupili su se slikari različitih umetničkih izražaja i za četiri dana stvorili su posebna umetnička dela.

 

– Tema nije bila određena, ali većina nas je slikala u ulju – kaže za portal zrenjaninski.com Viorel Flora, koji je izabrao da na slikarskom platnu ovekoveči Banju Rusanda od pre sto godina, kao i staru melenačku vetrenjaču.

 

Učesnici kolonije bili su, osim Flore, i Javor Rašajski, Aleksandar Kačar, Maja Jurić, Adela Flora, Branislav Mišić i Margita Salontai.

 

– Učesnici su bili oduševljeni, pre svega, prirodom, ali i kompletnom atmosferom. Uživali smo i u lekovitim tretmanima po kojima je banja nadaleko poznata – ističe Viorel Flora.

 

Pročitajte još: Novoustanovljena manifestacija „Dani Miloša Crnjanskog“

 

Oduševljenje nije krila ni Zorica Ćulibrk, v.d. direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“. Ona je kazala da je uvek spremna da podrži ovakve vidove okupljanja, kao što je upravo završena Likovna kolonija.

 

– Raduje me što će ove slike krasiti zidove naše ustanove. Ovakvih umetničkih dela nikada nije dovoljno – ocenila je Ćulibrk.

 

Sponzori ovog događaja, između ostalih, bili su kompanije „Keramika Jovanović“ i „UM-ING“.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM