• Novoustanovljena manifestacija „Dani Miloša Crnjanskog“

    Novoustanovljena manifestacija „Dani Miloša Crnjanskog“ po prvi put održaće se krajem novembra ove godine u Novom Miloševu i Novom Sadu.   Ovu manifestaciju osnovali su Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa i Udruženje „Sumatra“ iz Novog Sada. Podršku su im pružili Matica srpska, Zadužbina „Miloša Crnjanskog“ iz Beograda i Vojvođanski kulturni centar „Miloš Crnjanski“ iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Novoustanovljena manifestacija „Dani Miloša Crnjanskog“

    Novoustanovljena manifestacija „Dani Miloša Crnjanskog“ po prvi put održaće se krajem novembra ove godine u Novom Miloševu i Novom Sadu.

     

    Ovu manifestaciju osnovali su Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa i Udruženje „Sumatra“ iz Novog Sada. Podršku su im pružili Matica srpska, Zadužbina „Miloša Crnjanskog“ iz Beograda i Vojvođanski kulturni centar „Miloš Crnjanski“ iz Novog Sada.

     

    Pročitajte još: KNJIGA ZA VIKEND: Iva Popov preporučuje našim čitaocima

     

    – U okviru manifestacije „Dani Miloša Crnjanskog“, a u spomen na Miloša Crnjanskog i njegovo delo, u želji da se nagrađivanjem književnih dela objavljenih na srpskom književnom prostoru da podstreka razvoju naše književnosti, Matica srpska je osnovala stalnu godišnju književnu nagradu pod imenom „Beskrajni plavi krug“. Ova nagrada dodeljivaće se za najbolji roman napisan na srpskom jeziku – kaže direktor Banatskog kulturnog centra Radovan Vlahović.

     

    On napominje da zainteresovani izdavači i autori mogu da konkurišu sa romanima objavljenim od 1. novembra 2018. godine. Rok za prijave je 1. novembar ove godine.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura